151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
16.12.2020

Palloseura jatkoi pisteputkeaan Lahdessa

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajan viimeisellä minuutilla.

Pelicans - TPS 1.jpg

Pelicans-TPS 3–2 JA (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)

Turun Palloseuran runkosarja jatkui yli kahden viikon tauon jälkeen keskiviikkoiltana Lahdessa. Pelicansin ja TPS:n kauden toinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin Isku Areenalla ilman yleisöä. Palloseura lähti hakemaan illan kamppailusta jo viidettä perättäistä voittoa.

Kamppailu alkoi tunnustellen, sillä viimeksi joukkueet olivat tositoimissa marraskuun puolella. Yli kahden viikon tauko, tyhjät katsomot ja koko visiirit toivat oman mausteensa Lahden keskiviikkoiltaan. 

Tasaisen kamppailun ensimmäisen täysosuman iski kotijoukkue Pelicans ja Jesse Ylönen. Pelikello oli ehtinyt edetä seitsemän minuuttia, kun venäläismaalivahti Andrei Kareev joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Toista kertaa ei venäläisvahtia ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ohitettu ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1–0 -johdossa.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä ja kaksinkamppailuilta ei vältytty. Erän ensimmäinen kymmenen minuuttinen ei tarjoillut pöytäkirjamerkintöjä, mutta ottelun puolivälin ylityttyä tilanne oli tasan. Palloseuran illan ensimmäisestä täysosumasta ja tasoituksesta vastasi Lauri Pajuniemi, joka venytti osuman myötä pisteputkensa jo viiteen. Esityön osumaan tekivät Austin Ortega, sekä Petteri Wirtanen.

Pajuniemen maalin jälkeen toisessa erässä pöytäkirjaan merkittiin vain Frank Gymerin rangaistus, mutta enempää osumia ei nähty. Kahden pelatun erän jälkeen pukusuojiin siirryttiin tasatilanteessa 1–1.

Kolmas erä alkoi mustavalkoisten kannalta suotuisasti. Pelicansin kultakypärä Ryan Lasch passitettiin rangaistusaitioon erän ensimmäisellä minuutilla ja Palloseura ei jättänyt etsikkoaikaansa käyttämättä. Kotijoukkueen kultakypärän istuessa rangaistusta mustavalkoisten kultakypärä Josh Kestner räväytti tavaramerkkinsä ja laukoi kiekon ohi Patrik Bartosakin.

Kultakypärä Kestnerin osuman jälkeen Palloseuran johdossa edettiin vain pari minuuttia, sillä Antti Tyrväinen tasoitti tilanteen ajassa 44.29. Maali jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi ja ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Lahden keskiviikkoillassa jatkoaikaa ehdittiin pelata melkein täydet viisi minuuttia, mutta ratkaisu ehti kuitenkin syntyä ennen voittomaalikilpailua. Ottelun ratkaisijaksi nousi pussinokkien kultakypärä Ryan Lasch iski kamppailun ratkaisun ajassa 64.29. Lisäpisteen ansiosta kamppailu oli kymmenes ottelu, jossa mustavalkoiset taistelivat pisteille.

Turun Palloseuran taistelu pisteistä jatkuu perjantaina, kun Tampereen Tappara saapuu Gatorade Centeriin.