231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
6.9.2018

Otteluraportti: TPS iski tärkeän CHL-voiton

Nuoret ratkaisijat siivittivät turkulaiset Red Bull Münchenin ohi.

kakkoartikkeli.png

Turun Palloseuran pukuhuoneesta kuului torstai-iltana kaivattuja ja iloisia huutoja. Ja syystäkin, pehmittihän TPS Red Bull Münchenin kotiareenallaan maalein 5–3 (0–1, 2–1, 3–1). Samalla aukesi turkulaisten pistetili CHL:n alkulohkossa - ja jatkohaaveet säilyivät nekin elossa.

Avauserässä ei vielä kotijoukkueen maalilauluja kuultu ja erän ainoasta maalista vastasikin müncheniläisryhmä.

Toisessa ja kolmannessa erässä Varsinais-Suomen puhutuimmat nuoret astuivat esiin. Ensin Hunajatan painoi soimaan toisen erän alussa Lauri Pajuniemi ja vieraiden 1–2-osuman jälkeen pelin taiteili tasoihin Kaapo Kakko.

Päätöserässä kotijoukkueen luonne ja nälkä nousivat pääosaan yhdessä maalinteon taidon kanssa. Zach Budish vei kotijoukkueen johtoon erän alkuminuuteilla, mutta tämän johdon saksalaiset vielä tasoittivat.

Oula Palve ja tyhjään maaliin naulannut Markus Nurmi sinetöivät torstai-illan väriksi mustan ja valkoisen kauniin yhdistelmän.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen otti torstain tuloksen vastaan luonnollisesti tyytyväisenä päävalmentajana.

– Alku oli meiltä hida, vaikka kuinka olimme käyneet läpi vastustajan painepelaamista. Teimme itsemme huononnäköiseksi avauserässä, aloitti Kaskinen.

– Kun usko ja tahtoi kulkivat kuitenkin mukanamme, niin asioita alkoi tapahtua. Menimme maalille ja laitoimme kroppaa likoon. Siitä pääsimme peliin mukaan myös maalien muodossa. Edelleen ne maalit tehdään läheltä ja sinne meidänkin pitää mennä, jatkoi Kaskinen.

Kaskisen mukaan torstain voiton merkitys on kokonaiskuvassa iso.

– Iso voittohan tämä oli ilman muuta. Joukkue näytti, että kyllä meidän koneista irtoaa. Osoitimme luonnetta pystypainia myöten, viittasi Kaskinen Santeri Lukan suorittamaan selkävoittoon tappelun päätteeksi.

TPS:ää on tarjolla Gatorade Centerissä seuraavan kerran jo lauantaina. Tuolloin vastustajaksi saapuu Malmö Redhawks. Ottelu alkaa klo 19.