181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
22.9.2018

OTTELURAPORTTI: TPS hiljensi Sportin jatkoajalla

Zach Budish ratkaisijan roolissa dramaattisessa illassa.

44094041994_610622fcca_o.jpg

Turun Palloseuran lauantain taistelu Vaasassa päättyi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen 2–3 (0–0, 1–2, 1–0, 0–1) -jatkoaikavoittoon.

Tunnerikkaan ottelun avauserä ei tarjonnut maaleja, mutta toisessa erässä alkoi verkko heilua.

Ensin Sport siirtyi 1–0-johtoon vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Loppuerä mentiin kuitenkin vahvasti mustavalkoisessa värisävyssä, kun ensin Oula Palve onnistui ylivoimalla ja erän loppuhetkillä Santeri Lukka tälläsi turkulaiset johtoon.

Osuma oli samalla Lukalle ensimmäinen Liiga-maali TPS-paidassa, mutta toteutui vaikeimman kautta. Aluksi maali kirjattiin Otto Niemiselle, jonka jälkeen tekijäksi leimattiin Lukka. Lopullista vahvistusta asiaan ei ole saatu kuitenkaan vielä mistään pöytäkirjasta.

Tasaisuus leimasi myös päätöserän tapahtumia. Turkulaiset eivät kyenneet lisäämään johtoaan ja vastaavasti kotijoukkue pysyi maalin perässä vierasjoukkuetta.

Kotijoukkueen takaa-ajo päättyi dramaattisesti vain 5,6 sekuntia ennen päätössummeria, kun Victor Westermarck tasoitti ottelun ja ilta venyi ylitöiden muodossa jatkoajalle.

Jatkoaikaa oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun TPS:n Zach Budish riipaisi ottelulle lopullisen ratkaisun. Näin kaksi sarjapistettä pakattiin TPS:n tuliaisiksi kohti Turkua.

– Tämä peli oli taistelua metreistä ja sekunneista, kuten tuossa lopun ratkaisussa nähtiin. Tiesimme, että Sport tulee antamaan meille painetta pienessä kaukalossaan ja saimme tästä illasta taas paljon oppia jatkoa ajatellen, summasi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen illan antia.

– Meidän esitys kokonaisuudessaan oli ryhdikäs ja taisteleva. Myös maalivahti Henrik Haukeland esiintyi maalilla tasapainoisesti. Kokonaisuutena meidän keskittyminen oikeisiin asioihin piti ja saimme vielä raavittua jatkoajalla yhden lisäpisteen Turkuun. 

– Jatkoa ajatellen meidän on kyettävä löytämään vielä malleja paineen alla pelaamiseen, mutta suuntamme on hyvä. Takana on nyt haastavan paketin viikko, josta saimme paljon oppia joukkueena sekä yksilötasolla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja kohti uutta viikkoa, linjasi Kaskinen ajatuksiaan.

TPS löytyy päättyneen Liiga-viikon jälkeen sarjataulukosta toiselta sijalta, tasapisteissä piikkipaikalla olevan Lappeenrannan SaiPan kanssa. Turkulaisten urakointi jatkuu jo tiistaina Mikkelissä Jukureita vastaan.