231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
15.9.2018

Otteluraportti: Kolmen pisteen kanssa Porista kotiin

TPS pehmitti Ässät maalein 4–1.

44683795461_a6011a84e6_o.jpg

Turun Palloseuran raikkaat otteet Liigassa jatkuivat lauantai-iltana Porissa Ässien vieraana. Tyly vierailija Turusta poistui paluumatkalle, loppulukemilla 1–4 (1–0, 0–2, 0–2).

Isännät siirtyivät ottelussa 1–0-johtoon, kun Sakari Salminen löysi juuri kiekon mentävän raon TPS-vahti Henrik Haukelandin suojuksista. Näillä lukemilla siirryttiin Porissa myös ensimmäisen erätauon viettoon.

Toisessa erässä TPS iski taiston tasoihin ylivoimalla. Asialla Ilkka Heikkinen ja syöttöpisteet keräsivät Kaapo Kakko sekä Ilari Filppula.

Erän loppuminuuteilla Zach Budish tarjoili Kakolle tarjottimella ”lauantaipussin” – eikä Kakko maalipaikasta erehtynyt ja TPS siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Päätöserässä TPS:n energia riitti isäntäjoukkuetta pidemmälle. Turkulaisten ei tarvinnut ylisuorittaa, vaan tiivis joukkuepelaaminen johdatti vieraat kohti kolmea sarjapistettä.

Sarjapisteiden varmistumisessa suurta apua toivat Patrick Bjorkstrandin sekä Teemu Väyrysen tekemät osumat.

– Matka jatkuu. Porissa voittaminen lauantai-iltana vaatii aina hyvää suoritusta. Tämä oli meiltä energinen ja hallittu esitys, josta saimme myös ansaitun palkinnon, kommentoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen taiston tauottua.

Kaskista miellytti lauantai-illassa erityisesti turkulaisten astetta nopeampi avauspelaaminen.

– Pelin avaamisesta on ollut puhetta ja nyt se toimi jo paremmin. Pitää olla myös erittäin iloinen maalivahti Henrik Haukelandin suorituksesta. Hänelle ensimmäinen Liiga-voitto ensimmäisessä Liiga-pelissä.

Kakon maalin syöttänyt Budish oli kokonaissuoritukseen Kaskisen tavoin tyytyväinen.

– Onnistuimme useilla osa-alueilla ja ylivoimakin toimi. Kausi on nyt avattu ja mielestäni olemme hyvässä vauhdissa, Budish jutteli.

Turkulaisten seuraava ottelu pelataan Gatorade Centerissä jo tiistaina. Tuolloin vastustajana nähdään hallitsevat Suomen mestarit Oulun Kärpät. Ja liput tuohon taistoon löydät muuten parhaaseen hintaan TÄÄLTÄ.