231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
5.10.2018

Otteluennakko: Kapteeni-Korpikoskella on asiaa

"TPS on loistava esimerkki suomalaisessa urheilussa."

artikkeli_5.10.png

 

TPS on loistava esimerkki suomalaisessa urheilussa, kuinka Pohjois-Amerikassa vuosia ollut ilmiö tuodaan myös Suomeen.

Sen verran voisin vielä avarakatseisemmin kommentoida Pride-teemaa, että se ei mielestäni koske pelkästään seksuaalivähemmistöjä, vaan myös ihmisiä, jotka tulevat eri kulttuurista, uskonnosta, rodusta tai sosioekonomisesta tilanteesta. ja on sukupuolesta riippumaton.

Esimerkkinä poika tai tyttö, joka tulee ihan suomalaisesta vähäosaisesta perheestä voi kokea koulussa ja arjessa ihan samanlaista syrjintää tai eriarvoisuutta, kuin esimerkiksi seksuaalivähemmistöä edustava henkilö tai eri kulttuurista tuleva ihminen.

Tällöin jääkiekkojoukkue voi olla ainoa paikka, jossa voi kokea yhteenkuuluvuutta ja tasa-arvoisuutta mihinkään näihin taustoihin katsomatta. Sen kuuluu olla turvapaikka tällaisille ihmisille, joka antaa jotain sellaista mitä muualla ei saa kokea.

Priden sateenvarjon alle kuuluu siis paljon erilaisia ihmisiä ja urheilu on aivan loistava väline, jolla voidaan opettaa suvaitsevaisuutta ja rikkoa ennakkoluuloja.

Jos joku näistä asioista tai kaikki on lähellä sydäntäsi, niin näytä se.

Tervetuloa KAIKKI illan peliin.

Lauri Korpikoski

TPS

Turun Palloseuran viikon viimeinen Liiga-ottelu väännetään tänään Turussa Gatorade Centerissä. Perjantai-iltaan vieraaksi saapuu Lappeenrannan SaiPa.

TPS etenee iltaan Liigan kakkospaikalla 18 pisteellä. Pelattuja otteluja turkulaisilla on yhdeksän.

Myös lappeenrantalaiset ovat aloittaneet Liigan erittäin vahvasti. Seitsemän pelatun ottelun jälkeen keltamustilla on tilillä 14 pistettä. Tämä oikeuttaa sarjassa kuudenteen sijaan.

Turkulaisille illan ottelu on viikon toinen. TPS taipui Ässille Porissa jatkoajan jälkeen keskiviikkona 2–1. SaiPan edellinen ottelu on puolestaan viime lauantailta, jolloin Tappara kiusasi eteläkarjalaisia kotonaan numeroin 5–1.

– Tähän iltaan tarvitaan raivoa maalintekoon. Se tarkoittaa ykkösellä ampumista, jonka lisäksi pitää luoda maalin eteen trafiikkia ja iskeä irtokiekkoja sisään. Ruisleivän ja kaurapuuron lisäksi raivokasta peruspelaaminen on se juttu, jota me haemme, linjaa TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.