211

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
21.3.2019

Neljännesfinaalit käyntiin!

"Tämä on se hetki, jota jokainen jääkiekkoilija odottaa."

21.3artikkelipäivitetty.png

Pitkä runkosarja on viimein ohi ja Musta Hurma käynnistyy, kun neljännesfinaalit Turun Palloseuran ja Hämeenlinnan Pallokerhon välillä alkavat. TPS onnistui katkaisemaan tappioputkensa ja avaamaan tukossa olleet maalihanansa viimeisessä runkosarja kamppailussa SaiPaa vastaan. Tällä tiellä Turussa tahdotaan myös jatkaa.

HPK puolestaan vei runkosarjan viimeisellä kierroksella pisteet Tapparalta ja varmisti täten paikkansa sarjataulukon viidentenä heti TPS:n perässä.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kaiken kaikkiaan neljään otteeseen, joista TPS onnistui viemään voiton kolmessa ensimmäisestä, mutta taipui viimeisessä.

Kevät on vuoden parasta aikaa ja tästä päivästä eteenpäin vain voitoilla on merkitystä. Ottelusarjasta HPK:ta vastaan on lupa odottaa tasaista vääntöä jokaisella pelin osa-alueella.

– Luulen, että tulee tosi tasainen sarja. Kaksi hyvää joukkuetta ja HPK:kin on vahva hyökkäysjoukkue. Saadaan paljon tilanteita ja tapahtumia ja varmasti tulee tosi mielenkiintoinen sarja, arvioi kokenut Playoffs-konkari Ilari Filppula.

Erikoistilanteet nousevat Playoffseissa vääjäämättä isoon arvoon. TPS:n ylivoima toimi parhaimmillaan loistavasti runkosarjassa, mutta kuinka tämä Liigan toiseksi tehokkain ylivoima löytää keinot murtaa sarjan toiseksi tehokkaimman alivoiman? HPK on pitänyt vajaamiehisenä maalinsa puhtaana nyt yhdeksän ottelua putkeen. 

Alkava ottelusarja on joukkueiden yhdeksäs kohtaaminen Playoffs-historiassa. TPS on onnistunut kaatamaan HPK:n viisi kertaa, joista viimeisin ja ikimuistoisin tapahtui vuonna 2010, kun Turussa juhlittiin ottelusarjan päätteeksi Suomen mestaruutta.

– Kopissa on hieno pöhinä käynnissä ja jätkät on innostuneita ja odottaa iltaa. Me tiedetään, että me ollaan ainakin valmiita! jatkaa Filppula.

Rasmus Tirronen aloittaa Playoffs-kevään TPS:n maalilla. 

Ykkösketjussa tuhoaan kylvää totutusti Kaapo Kakko – Oula Palve – Zach Budish. Kolmikko on löytänyt vaikeista runkosarjan loppumetreistä huolimatta toisensa. Palve on nakuttanut viimeiseen viiteen otteluun seitsemän syöttömerkintää ja viimeisessä runkosarjaottelussa alle 18-vuotiaiden maaliennätyksen iskenyt Kakko puolestaan tehot 3+2. Zach Budish viilettää neljän ottelun maaliputkessa.  

Ilari Filppulan laidoilla pelaavat kapteeni Lauri Korpikoski ja Petrus Palmu. Kolmosketjun muodostavat Otto Nieminen, Patrick Bjorkstrand ja Simon Suoranta, joka palaa kokoonpanoon.

Nelosketjussa jyräävät Teemu Väyrynen, Jonne Virtanen ja Markus Nurmi.

– Tämä hetki, tämä ilta, tämä joukkue. Ei siinä muuta. Puheet on pidetty, piirrokset piirretty ja klipit näytetty. Yksi peli, tässä on meidän joukkue ja me ollaan valmiina, toteaa latautuneen TPS-joukkueen päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Tämä on se hetki, mitä jokainen jääkiekkoilija odottaa. Toivottavasti saadaan tupa täyteen, jengi on ainakin tosi latautunut ja valmiina pelaamaan, joten tervetuloa kannustamaan, kokenut Playoffs-konkari Filppula jatkaa samoilla linjoilla.