031

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
19.12.2019

Mustavalkoinen sydän, Rauno Sjöroos

Rauno Sjöroos on tehnyt mittavan uran TPS:n organisaatiossa.

rauno_artikkeli.jpg

Kun puhutaan Turun Palloseurasta, keskustelu kulminoituu kaukalossa tapahtuviin asioihin ja siihen, miten pelit ovat menneet. Käydään läpi pelaajien edesottamuksia ja kaikkea mitä 60 minuutin aikana kaukalossa voi tapahtua. Pelaajat ovat valokeilassa ja heidän liikkeitään seurataan tarkalla otteella. On kuitenkin asioita ja tekijöitä, jotka usein jäävät kenttätapahtumien varjoon.

Voidaan leikkiä ajatuksella, että missä TPS olisi, jos yksi laukaus olisi kimmonnut tolpasta maaliin tai jos vaikka tämä tai tämä pelaaja ei olisi loukkaantunut? Olisiko sarjasijoitus parempi tai olisiko playoff-kevät jatkunut vielä pidempään?

Kaukalossa tapahtuvista asioista voidaan jossitella, mutta yksi asia on varma. TPS:n organisaation yksi kulmakivistä on Rauno Sjöroos. Mustaan pikkutakkiin pukeutunut, tyylikäs herrasmies on kaikkien rakastama raudanluja ammattilainen, jonka panos on mittaamattoman arvokas koko Palloseuralle.

Pelaajauransa jälkeen Sjöroos löysi paikkansa TPS:n markkinointitiimissä. Ensimmäisestä työpäivästä toimistolla on jo vierähtänyt tovi, mutta omien sanojensa mukaan hän ei päivääkään vaihtaisi. Tällä hetkellä Sjöroos toimii Palloseuran markkinointipäällikkönä, mutta jättäytyy ansaitulle eläkkeelle ensi vuoden alussa.

– Vuosien saatossa on kyllä nähnyt vaikka mitä! Paljon on tullut uusia asioita ja olen nähnyt sen, miten jääkiekkoelämä on muuttunut. On kyllä ollut hienoa olla tässä toiminnassa mukana, summasi Rauno Sjöroos pitkän uransa tapahtumia TPS:n organisaatiossa.

Aina ystävällinen ja pohjattomat kontaktit omaava Sjöroos on nähnyt kolmet Turussa pelatut MM-kisat, lukemattomia playoff-otteluita, mestaruuksia ja karvaita pettymyksiä. Ylä- ja alamäissä myyntitykki on aina kuitenkin seissyt TPS:n rinnalla.

– Tietenkin kaikki mestaruusvuodet ovat jääneet mieleen. Etenkin ensimmäinen mestaruus vuonna 1989. Sitä oli odotettu niin kauan, sillä edellisestä mestaruudesta oli ehtinyt kulua jo melkein 15 vuotta. Oli upea nähdä, minkälainen merkitys sillä oli koko turkulaiselle jääkiekkoperheelle.

– 2010 tullut mestaruus oli aika lailla vuoden 1989 tapainen. Vaikeat ajat taloudellisesti päättyivät siihen kirkkaimpaan ja se aitous mikä heijastui koko kaupungissa, oli aivan käsittämätön. Palloseuran merkitys näkyi koko alueella, kiteyttää Sjöroos.

Pitkä aikakausi TPS:n organisaatiossa tulee päätökseen, mutta Sjöroos ei ole vielä uhrannut suuria ajatuksia tulevaan aikaan työpisteensä ulkopuolella.  

– Vielä tässä ollaan täysillä mukana, mutta varmasti se haikeus sieltä jossain kohtaa tulee. Tässä on niin kauan oltu mukana, että jonkinlainen tyhjiö on luvassa, kun ei aamulla lähdekään totuttuun tapaan hallille.

– Nyt pystyn antamaan enemmän aikaa läheisille ja itselleni. Näin kun ikääkin on jo kertynyt, niin itsestä huolehtiminen on tärkeää. Lisääntynyt vapaa-aika antaa mahdollisuuden erilaisille harrastuksille, toteaa Sjöroos.

Vuosien varrella Rauno on tutustunut moniin ihmisiin ja johtanut TPS:n markkinointia varmalla otteella. Monista yhteistyökumppaneista, pelaajista, sekä toimihenkilöistä on tullut läheisiä ja hän toivookin, että kontaktit säilyvät vielä työn ulkopuolellakin.

– Olen saanut työskennellä hienojen ihmisten kanssa, ja se on ollut yksi suurimmista tekijöistä pitkän uran kannalta. Joukkuehenki on auttanut eteenpäin ja yhteisöllisyys koko seurassa on ollut erinomainen. Haluan kiittää kaikkia, ketkä tätä matkaa ovat olleet rakentamassa, tiivistää Rauno Sjöroos.