181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
31.8.2018

Otteluraportti: Malmön ilta ei antanut armoa TPS:lle

Turkulaisten CHL-taival käynnistyi tappiolla Ruotsissa.

Artikkelikuva kopio 2.png

Aika ajoin hyvää, aika ajoin paljon parannettavaa. Näin kenties voisi tiivistää Turun Palloseuran ensipuraisun tämän kauden jääkiekon Champions Hockey Leaguessa. Turkulaisia isännöinyt Malmö Redhawks latoi tulostaululle 8–4 (2–1, 4–0, 2–3) loppunumerot alkulohkon yhteenotossa.

Malmön Lars Bryggman liipaisi isännät parin maalin johtoon, kun pelikello eteni vasta kuuden minuutin kohdalla. Tämä antoi ohutta viitettä siitä, mitä ilta Malmö Arenalla pitäisi lopulta sisällään.

Zach Budish avasi kuitenkin erän loppuminuuteilla myös TPS:n maalimerkinnät, Simon Suorannan ystävällisen kauniista esityöstä.

Toisessa erässä turkulaisten osaksi jäi seurata kotijoukkueen tekemiä maaleja enemmän tai vähemmän aitiopaikoilta. Kumpikin joukkue ampui toisessa erässä 12 laukausta maalia kohti, mutta sillä erotuksella, että kotijoukkue pääsi lisäksi myös tuulettamaan neljä kertaa maalin merkiksi.

–Peli meni meiltä ehkä vähän liiankin innokkaaksi tekemiseksi. Toki innokkuus ja energisyys ovat olleet haluamiamme teemoja, mutta tällä kertaa vastustaja tuli äärettömän hyvin pois meidän antaman paineen alta. Yritimme vähän laittaa omaan pelaamiseemme jarruakin päälle toiseen erään, mutta se ei käytännössä muuttanut mitään, analysoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen Malmön tarjoamaa sysimustaa toista erää.

Neljällä maalilla on normaaliolosuhteissa ainakin mukana kilvoittelemassa ottelun voittamisesta. Hyökkäyspään kustannuksella ei Kaskisen TPS halua kuitekaan kärsiä omalla puolustusalueella tällä kaudella.

– Joka vaihdossa ei tarvitse yrittää maalia, vaan tarvitaan myös kärsivällisyyttä. Meidän täytyy tästäkin illasta ottaa oppi, kun sitä nyt oli tarjolla.

Kolmannessa erässä TPS tuli jo kahden maalin päähän Oula Palveen ja Suorannan maaleilla. Malmön Bryggmanin kypärätemppu puhalsi kuitenkin liekin TPS:n takaa-ajosta eikä Palveen illan toisesta osumasta riittänyt juurikaan aihetta ylimääräiseen tuuletteluun.

– Jossain vaiheessa näitä pelejä pitää pystyä myös voittamaan, se on aivan selvä asia. Ei ole mitään muuta suuntaa kuin mennä eteenpäin. Kärsivällisyyden ja päämäärätietoisuuden kautta otamme askeleita eteenpäin, päätti Kaskinen perjantai-illan summaamisen.

TPS:n leirivahvuus siirtyy lauantain aikana Saksaan Müncheniin, jossa sunnuntaina odottaa Red Bull Münchenin tarjoama CHL-haaste.

Muistathan, että TPS:n sosiaalisen median kanavat tarjoavat tuleviltakin päiviltä materiaalia, jollaista et muualta löydä.