151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
25.11.2019

Maalitykki Pajuniemi janoaa voittoja ja maaleja

"Minulle on annettu vastuuta ja silloin pitää tehdä maaleja."

49111269942_082c27b012_k (1).jpg

Lauri Pajuniemen nimi on noussut syksyllä jääkiekkoväen huulille sekä kahvipöytäkeskusteluihin läpi Suomen. Eikä syyttä, onhan 20-vuotias laitahyökkääjä tehnyt myös oman nousunsa ja läpimurtonsa Liigan pelätyimpien hyökkääjien joukkoon.

Tällä kaudella "Pajun" pyssy on paukkunut 12 maalituuletuksen verran. Marraskuun kuudessa ottelussa laituri on iskenyt seitsemän maalia. Maaliputken pituus on puolestaan kasvanut neljän ottelun mittaiseksi.

– Minulle on annettu vastuuta ja silloin pitää tehdä maaleja. Niin yksinkertaista se on, linjaa New York Rangersin varaus kesältä 2018, ilmekään värähtämättä.

Sen sijaan värähdyksiä on aiheuttanut oikealta ampuvan Pajuniemen laukaisu, joka on tehnyt tuhojaan erityisesti suoraan syötöstä tulleista maalipaikoista. Toki tällä hetkellä Pajuniemen pelivälineen sisältämä pelkokerroin on sitä luokkaa, että jokainen laukaus on vaarallinen vastustajan maalivahdille.

– Olen ampunut tällä kaudella selkeästi enemmän kuin viime kaudella. Lisäksi ketjukaverien kanssa on löytynyt nopeasti hyvä tekemisen taso. Totta kai kaiken taustalla on se peliaika, mutta sekin pitää ansaita omalla tekemisellä, painottaa Pajuniemi.

– Se pitää mainita kyllä aivan erikseen, että olen nyt kaksi vuotta työstänyt laukaustani Rintasen Kimmon ohjeistuksessa. Se on varmasti vaikuttanut siihen, että kiekot osuvat maaliin.

Asetitko itsellesi tähän kauteen jotain erityistä maalitavoitetta?

– En suoranaisesti, mutta olisihan se kiva rikkoa 20 maalin raja. Katsotaan mitä tapahtuu. Olennaisin juttu on se, että alamme voittamaan joukkueena pelejä.

TPS iskee uuteen viikkoon kahden ottelun ohjelmalla. Tiistaina turkulaiset vierailevat Tapparan luona Tampereella ja torstaina pisteitä jahdataan kotikaukalossa Porin Ässiä vastaan.

– Tappara on aina kova. Ässätkin on parantanut viime kaudesta. Lähdetään siitä, että tämä viikko tuo meille koti- ja vierasvoiton, niittaa Pajuniemi.