181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
25.6.2020

Luottavaisin mielin kohti tulevaa kautta

”Motivaatio kehittyä ja halu pyrkiä eteenpäin huokuu jokapäiväisestä tekemisestä.”

polar_artikkeli.jpg

Turun Palloseuran Liiga-joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on hyvällä mallilla. TPS:n fysiikkavalmennuksesta vastuun ottanut Risto Rosendahl on poikkeustilanteesta huolimatta piiskannut joukkuetta eteenpäin ja kehityskäyrä näyttää ylöspäin.

TPS:n pelaajien harjoittelu on tapahtunut itsenäisesti, yksilöllisiä ohjelmia noudattaen sekä pienissä ryhmissä valmentajien silmien alla. Omatoisesta harjoittelusta valmentajat ovat saaneet yksityiskohtaista tietoa Polar-laitteiden avulla.

– Tietenkin poikkeuksellinen tilanne on vaikuttanut harjoitteluun. Osa harjoittelusta on tapahtunut valmentajien läsnä ollessa, mutta osa on tapahtunut omatoimisesti. Hyvien laitteiden ansiosta olemme pystyneet seuraamaan pelaajien harjoittelua kotioloissa, summaa TPS:n fysiikkavalmentaja Risto Rosendahl.

Hyvissä olosuhteissa tapahtunut harjoittelu on vallitsevasta tilanteesta huolimatta sujunut hyvin ja Rosendahl päästää joukkueen luottavaisin mielin omatoimiselle harjoittelujaksolle. Joukkue kokoontuu yhteen elokuun alussa.

– Tavoite oli saada mahdollisimman paljon kehitystä aikaan yhdeksän viikon aikana ja siinä onnistuimme. Suunta on hyvä ja joukkue on ollut erittäin vastaanottavainen. Motivaatio kehittyä ja halu pyrkiä eteenpäin huokuu jokapäiväisestä tekemisestä, linjaa Rosendahl.

Harjoittelun keskiössä on ollut lajinomainen voima, nopeus sekä kestävyys. Rosendahlin harjoitusmetodit on otettu hyvin vastaan ja joukkueen sisällä vallitsee luottavainen ilmapiiri.

– Itselle tuli vähän jopa yllätyksenä, että kuinka kovaa oikein mennään. Hyvältä on tuntunut ja kehitystä on tapahtunut. Henkilökohtaisesti pidän tästä tyylistä ja luottavaisin mielin voi suunnata katseita tulevaan kauteen, toteaa TPS:n hyökkääjälupaus Juuso Pärssinen.

­­­­­Pientä jobinpostia TPS:lle toi hyökkääjä Juhani Jasun saama takareisivamma harjoituskauden lopussa. Kokeneen hyökkääjän jalka operoitiin ja arvioitu paluu tositoimiin siintää vajaan neljän kuukauden päässä.

– Jos joskus piti jokin vamma tulla, niin otetaan se nyt sitten vastaan. Uskon, että olen täysin pelikunnossa, kun Liiga-kausi käynnistyy lokakuussa. Pidetään fiilikset positiivisena ja hoidetaan ukko kuntoon rauhassa, lähettää Jasu terveisiään.