karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
5.10.2019

Lukko tyly isäntä TPS:lle

Turun Palloseuran maalinteko-ongelmat jatkuvat.

190920 Pelicans - TPS (30).jpg

Lukko-TPS 5–1 (2–1, 2–0, 1–0)

Turun Palloseuran kolme ottelun viikko saatiin päätökseen tänään Rauman Äijänsuolla. Kamppailu oli toinen joukkueiden back-to-back kohtaamisista. Ensimmäinen näytös käytiin eilen, kun Lukko haki pisteet Turusta lukemin 1–3.  

Alkukauden maalinteon kanssa taistellut turkulaisryhmä lähti Lukko-otteluun tismalleen samalla kokoonpanolla, kuin perjantain kamppailuun.

TPS ei saanut otteluun samanlaista intensiivistä alkua kuin kotipelissä Lukkoa vastaan. Raumalaiset määrittelivät tahdin ja palloseura joutui puolustuskannalle. Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä ja ajassa 4.21 Eero Elo iski maalin edestä Lukon 1–0 johtoon. Lukon maalista ehti kulua vain noin kaksi minuuttia, kunnes verkko heilui toistamiseen vierasjoukkueen päässä. Jonne Tammela siirsi isännät jo kahden maalin karkumatkalle.

Kotijoukkue oli saanut peliin vahvan otteen ja vyöryi kerta toisensa jälkeen TPS:n maalia kohden. Kolme minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua Markus Nurmi kuitenkin hiljensi raumalaisyleisön. Nurmi toimitti kiekon pienestä kulmasta kohti maalia, eikä Lehtinen pystynyt vangitsemaan pikkumustaa. Erätauolle siirryttiin lukemissa 2–1.

Ensimmäisen erän torjunnat kertovat hyvin ottelun kulusta. Rasmus Tirronen joutui hikoilemaan kahdeksan laukauksen tielle, kun toisessa päässä Lassi Lehtiselle kirjattiin vain kaksi torjuntaa.

Toinen erä oli pelillisesti ensimmäistä tasaisempi. Päästä päähän mentiin ja molemmat joukkueet saivat pyörityksiä aikaan. Tasaisen väännön takia erässä nähtiin vain kolme tilastomerkintää. Yksi TPS rangaistus ja kaksi Lukko maalia.

Kotijoukkue onnistui maalinteossa heti erän alkuun vain puolentoista minuutin pelin jälkeen. Erän toinen täysosuma oli todellinen pukukoppimaali. Kristian Pospisil räväytti kiekon ohi Rasmus Tirrosen vain 25 sekuntia ennen erän loppua. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 4–1 johtoasemassa.

Kolmas erä oli korkeinta kosmetiikkaa. Kolmen maalin takaa-ajo asemasta lähtenyt vierasjoukkue ei saanut kirivaihdetta silmään Rauman pimenevässä syysillassa. Kotijoukkue onnistui vielä kaunistelemaan viimeisessä erässä loppulukemiksi 5–1.

– Tässä on ihan turha syytellä ketään muuta kuin itseään. Nyt on ihan koko joukkueella itsetutkiskelun paikka, summaa puolustaja Aleksi Salonen ottelun päätyttyä.

– Jos me tehdään yksi maali otteluun niin se ei vaan yksinkertaisesti riitä näiden pelien voittamiseen, jatkaa Salonen.

Palloseuran pelit jatkuvat ensi perjantaina kotiottelulla, kun HPK saapuu Gatorade Centeriin.