211

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
6.3.2019

Lukko pilasi Korpikosken paluuottelun

Tappara nousi sarjataulukossa tehottoman TPS:n edelle.

!_av_3797.jpg

TPS-Lukko 1–4 (1–0, 0–1, 0–2)

Turun Palloseuran haastavat ajat saivat jatkoa keskiviikkoiltana Rauman Lukkoa vastaan. Yli 7000-päinen kotiyleisö sai nähtäväkseen Lauri Korpikosken paluun, mutta tehottoman kotijoukkueen.

TPS sai otteluun erinomaisen startin, kun Zach Budish ohjasi ylivoimalla isännät johtoon Ilari Filppulan laukauksesta. Toiseksi syöttäjäksi kirjattiin Petrus Palmu.

Lukon tasoitusta todistettiin neljä minuuttia myöhemmin. Asialla Eetu Koivistoinen ylivoimalla.

Avauserä piirsi osaltaan kuvaa ottelun rikkonaisuudelle. Illan erotuomarinelikon vähintäänkin poukkoileva linja ihmetytti myös Gatorade Centerin yleisöä.

– Aika rikkonainen oli varsinkin se pelin alku. Itsekin olisin ehkä kaivannut siihen vähän enemmän peliä tasaviisikoin. Paljon tuli jäähyjä puolin ja toisin. Se vie pelaamisesta rytmiä pois ja omalta osalta startti oli vähän outo, mietiskeli kaukaloon palannut Lauri Korpikoski ottelun jälkeen.

– Tästä lähdetään parantamaan pikkuhiljaa, jatkoi Korpikoski oman esityksensä analysointia.

TPS-kapteeni kellotti paluupeliinsa 17.28 minuutin jääajan, viisi laukausta ja yhden kahden minuutin rangaistuksen.

Toisessa erässä Lukko sujahti johtoon kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen, kun Toni Koivisto onnistui maalipaikassaan. TPS:ltä ei vastaavaa onnistumista nähty, laadukkaista tilanteista huolimatta.

Siinä missä TPS:n tasoituksen olisi pitänyt tapahtua, iski Lukko illan kolmannen. Vili Sopasen 3–1-maali oli pahinta mahdollista kiusaa isäntäjoukkueelle. Tästä kiusanteosta TPS ei myöskään enää noussut.

Aaro Vidgrenin tyhjään TPS-maaliin sinetöimä osuma jäi myös illan viimeiseksi maaliksi.

– Hyvä, että kova vieraspeli HIFK:ta vastaan tulee nopeasti eteen. Siellä tarvitaan kurinalaista puolustamista ja boksista pois pysymistä. Päälle viilaukset ylivoimaan, niin siinä ovat meidän päälimmäiset avaimet, loi Korpikoski katseita lauantain vierailuun Helsinkiin.

Keskiviikon tappio tarkoitti TPS:lle yhden sijan pudotusta sarjataulukossa. Tappara voitti oman ottelunsa Ässiä vastaan ja nousi turkulaisten ohi sarjakakkoseksi. Eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä.

TPS:n Liiga-viikko päättyy lauantaina Helsingin IFK:n kohtaamiseen Helsingissä.