281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
4.1.2020

Lukko pehmitti totaalisesti TPS:n 

"Tällainen pelikuri ei kuulu meille."

 200104_TPS-LUK_05.jpg

TPS–Lukko 0–5 (0–1, 0–1, 0–3)

Turun Palloseuran vuosi 2020 kotikaukalon osalta käynnistyi lauantaina sysimustissa tunnelmissa. Vuoden ensimmäisessä kotiottelussa vieraana ollut Rauman Lukko teki kaukalossa mitä halusi, miten halusi ja milloin halusi. TPS ei tehnyt vastaavasti juuri mitään voittavaan jääkiekko-otteluun sisältyviä pelillisiä elementtejä. Ja juuri siksi raumalaiset tekivät ottelussa viisi maalia - ja TPS pysyi nollilla.

Ottelun ennusmerkkejä povattiin tasaisiksi, olivathan joukkueet keränneet edellisessä viidessä ottelussa lähes saman verran pisteitä (TPS 5, Lukko 6). Loppulukemat todistavat kuitenkin kuntopuntarin merkityksettömyyden, kaukalon tositapahtumiin perustuvien suoritusten rinnalla.

Ottelu pysyi numeroiden osalta tasaisena kaksi ensimmäistä erää. Kotijoukkueellekin siunaantui muutama laadukas maalipaikka, mutta vastaavasti Lukko raapaisi kahden erän aikana itselleen 2–0-johtoaseman.

Päätöserässä TPS:ltä ei onnistunut mikään. Raumalaiset tuulettivat puolestaan kolmannessa erässä kolmen tehdyn maalin kunniaksi.

– Ensimmäisessä erässä meillä oli muutama paikka, mutta kun ei mene sisään. Sitä kautta pelaaminen menee pakottamiseksi ja toivomiseksi. Myös omissa soi tietysti liikaa. Se pitää korjata nyt ensimmäiseksi, puhalteli TPS-kapteeni Lauri Korpikoski ottelun jälkeen.

Illan ainoa valopilkku TPS:n näkökulmasta oli Gatorade Centerin 5200-päinen yleisömäärä.

– Kiitos yleisölle. On hienoa nähdä kannustusta ja sitä, että ihmiset löytävät hallille. Meidän täytyy joukkueena parantaa tästä, se on aivan selvä asia, Korpikoski jatkoi.

TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen nosti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Korpikosken tapaan esiin illan positiivisen yleisömäärän. Omiensa suoritusta Virtanen ei ymmärrettävästi juurikaan kehunut.

– Tällainen pelikuri ei kuulu meille. Tiistaina katsotaan sitten pitkään videoita, päävalmentaja tiivisti.