051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
19.1.2020

Lauri Tukonen TPS-hyökkäykseen 

”Halusimme katsoa tämän vaihtoehdon, jossa kummallakin osapuolella on vain voitettavaa.”

tukonenlauri.jpg

Turun Palloseura vahvistuu 33-vuotiaalla laitahyökkääjällä Lauri Tukosella. Tukonen liittyy HC TPS:n joukkueeseen tulevana maanantaina ja hänen sopimuksensa kattaa aluksi tammikuun loppuun asti.

– Lauri on huippuammattilainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Halusimme katsoa tämän vaihtoehdon, jossa kummallakin osapuolella on vain voitettavaa, kertoo HC TPS:n pelaajatarkkailija Tomi Kallio.

– Tukonen tuo meidän arkeen ammattimaisuutta ja energiaa. Uskon, että hän pystyy auttamaan meitä pelillisesti tässä tilanteessa. Katsomme kokonaisuutta uudestaan viiden ottelun jälkeen, Kallio jatkaa.

Tukonen pelasi edellisen kerran turkulaisseuran riveissä kaudella 2015–2016. Tuolloin 18 otteluun tärähti saman verran tehopisteitä.

Viime kaudella Tukonen edusti Porin Ässiä, SHL:n Växjö Lakersia sekä sveitsiläistä Klotenia. Tämän kauden osalta Tukonen on ollut ilman seuraa.

– Tässä on tehty antaumuksella töitä sen eteen, että voin palata kaukaloon. Tämän projektin aikana on hyödynnetty kaikkea mahdollista tietoa sekä osaamista. Minulla on vakaa usko siihen, että pystyn tuomaan omia vahvuuksiani TPS:n käyttöön, kertoo Tukonen.

– On sanomattakin selvää, että tuntuu hienolta palata TPS-paitaan. Vallitseva tilanne on pelaajan näkökulmasta katsottuna herkullinen, sillä joukkueen tekeminen on ollut nousujohteista ja taistelu pudotuspeleihin pääsystä tiivistyy, jatkaa Tukonen.

Tukonen tunnetaan pelaajana, joka jättää itsestään kaiken mahdollisen ja enemmänkin kaukaloon. Tästä on kyse myös uuden sopimuksen suhteen.

– Sydän jätetään kaukaloon, linjaa Tukonen.