281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
25.6.2018

Lauri Pajuniemen erilainen juhannus

TPS:n 18-vuotias laitahyökkääjä hikoili saunan sijaan Dallasissa NHL:n varaustilaisuudessa.

ARTIKKELIN_kuvituskuva_pajuniemi_2000x1045.png

Juhannussauna, paljon hyvää ruokaa ja mökki täynnä kavereita. Sellaisia juhannusaattoja Turun Palloseuran hyökkääjä Lauri Pajuniemi on ennen kuluvaa kesää viettänyt. Mennyt juhannus sujui kuitenkin 18-vuotiaalta Pajuniemeltä täysin erilaisissa tunnelmissa.

Saunan sijaan erilaista lämpöä tarjosi nimittäin Dallasissa tänä vuonna järjestetty jokakesäinen NHL:n varaustilaisuus. Pajuniemi oli matkustanut paikan päälle Yhdysvaltoihin seuraamaan, nappaako jokin NHL-seura hänen pelaajaoikeutensa ja antaa samalla hyväksyvän nyökkäyksen sille, että laitahyökkääjä on oikealla tiellä urallaan.

Ja sieltähän se nyökkäys tuli. Legendaarinen New York Rangers iski katseensa Pajuniemeen ja varasi tamperelaislähtöisen laiturin viidennelllä kierroksella, varausnumerolla 132.

– Hienoltahan tämä tuntuu! Osasin vähän odottaa, että Rangers olisi kiinnostunut, mutta kyllähän siinä sai jännittää ihan kunnolla loppujen lopuksi. Joka kerta, kun oli Rangersin vuoro varata, odotin nimeäni. Ja sieltähän se sitten tuli, kertoo Pajuniemi varaustilaisuuden tuntojaan Dallasista.

Kuten historia osoittaa, ei pelkällä NHL-varauksella tee tai saa vielä mitään. Työnteon kohti kirkkaimpia valoja on jatkuttava. Muuten varaus jää pelkäksi kivaksi juhannusmuistoksi jälkipolville kerrottavaksi.

– Se on nimenomaan noin. NHL on ollut ja on edelleen suurin unelmani, mutta sen eteen on tehtävä töitä. Varaus antaa minulle uskoa siitä, että Rangers uskoo kykyihini ja potentiaaliini. Loput on miehestä itsestään kiinni, painottaa Pajuniemi.

Turkulaisen ja suomalaisen jääkiekkoväen iloksi Pajuniemen työt ensi kauden läpimurtoa varten jatkuvat TPS:n paidassa.