051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
25.2.2019

Lauri Korpikosken paluupäivä on varmistunut

”Tätä on odotettu, mutta vihdoin se odotus päättyy.”

korppari_artikkeli.png

Turkulaisen jääkiekkoväen pitkä odotus päättyy maaliskuun 6. päivä TPS-Lukko-ottelussa. Tuolloin TPS:n johdattaa Gatorade Centerin jäälle joukkueen kapteeni Lauri Korpikoski.

Sydänlihastulehduksen myötä syyskuusta asti sivussa olleen Korpikosken paluupäivä varmistui maanantaina harjoitusten jälkeen.

– Tätä on odotettu, mutta vihdoin se odotus päättyy, aloittaa Korpikoski tuntojensa purkamisen, levollisen helpottunut hymy kasvoillaan.

Alkuperäisessä suunnitelmassa Korpikosken paluu olisi tapahtunut jo helmikuussa.

– Se oli pitkän tähtäimen suunnitelma, mutta aika lähelle sitä loppujen lopuksi päästiin. Matkan aikana tuli vielä vähän takapakkia ja haasteita, mutta nyt kaikki alkaa olla valmiina, kertoo Korpikoksi.

Sydänlihastulehduksen myötä Korpikoski joutui aloittamaan paluun rakentamisen käytännössä nollapisteestä.

– Harjoituksissa omasta pelikunnosta ei saa tietenkään samaa faktatietoa kuin itse otteluista. Uskon kuitenkin, että pelikunto lähtee kehittymään ja rakentumaan, kun pelejä saa vaan alle, Korpikoski jatkaa.

Korpikosken kuntoutusprosessi on ollut pitkä ja vaativa. Fyysisen kunnon ja ennen kaikkea Liiga-valmiuden rakennustyömaa ei päästänyt kokenutta urheilijaa helpolla. Edellisen ottelunsa Korpikoski pelasi CHL:ssä Red Bull Müncheniä vastaan syyskuussa.

– Takaraivossa oli syyskuusta asti sellainen fiilis, että kyllä tässä nyt vielä tällä kaudella pelataan.  Mutta totta kai on tullut vastaan sellaisia hetkiä, kun on pitänyt miettiä…että mitähän tästä tulee.

– Minulle oli vaikea käsitellä sellaisia hetkiä, jolloin energiaa ja virtaa ei yksinkertaisesti ole. Sellaisilla hetkillä paluu kaukaloihin tuntui aika kaukaiselta asialta. Vielä tammikuussa näytti siltä, että kiirehän tässä tulee. Loppujen lopuksi asiat etenivät kuitenkin onnelliseen lopputulokseen, Korpikoski miettii.

Korpikosken paluu ei voisi tapahtua herkullisempaan ajankohtaan. Koko Turku valmistautuu yhteiseen mustavalkoiseen kevääseen, TPS ja Lukko taistelevat paluupelissä kotiedun varmistamisesta ja muutaman viikon päässä siintävät Liigan pudotuspelit.

– Nyt kun paluun päivämäärä on lopullisesti varmistunut, niin olo on määrätyllä tavalla selkeämpi. Tästä käynnistyy valmistautuminen Lukon kohtaamiseen. Siitä tulee varmasti monellakin tapaa hieno ilta, puntaroi Korpikoski.

Mitä sinulta voidaan sitten kaukalossa odottaa?

– Joukkue on pelannut niin hyvin tällä kaudella, että mitään isompia ongelmakohtia ei ole korjattavana. Lähdetään pikkuhiljaa rakentamaan kevättä ja silloin oman pelaamisenkin täytyy olla vaaditulla tasolla.

– Kun miettii, että mistä tämä paluu aloitettiin. TYKS:n sydänosastolta lähdettiin liikkeelle ja silloinkin jalat hädin tuskin kantoivat. Luonnetta on tarvittu tähän pisteeseen pääsemiseksi. Väitän, että muutaman hikipisaran joutuu vastustaja vuodattamaan, jos haluaa kiekon saada minulta pois.