281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
22.11.2019

Kultakypärä Larsson valmiina HIFK:n kohtaamiseen

"Meidän pitää iskeä päälle kovalla energialla alusta alkaen!"

49097141611_ecfdf2f52e_k.jpg

Turun Palloseuran miehistö valmistautuu parhaillaan syksyn kenties odotetuimpaan kotiotteluun. Lauantaina Gatorade Centerin tähtikirkkaissa valoissa iskevät yhteen klo 18.30 TPS ja Helsingin IFK.

TPS:n ympärillä liikkunut keskustelu on heijastellut ansaitusti tulikuumaan hyökkääjään Lauri Pajuniemeen, mutta katseita kannattaa kiinnittää myös mustavalkoisten kultakypärään, ruotsalaispuolustaja Henrik Larssoniin. 

– Kultakypärän kantaminen on tullut itsellenikin pienenä yllätyksenä, mutta ihan hauskaltahan se tuntuu, tuumaa 22 ottelussa tehopisteet 2+13 leiponut Larsson.

25-vuotias Larsson pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa. "Henke" siirtyi TPS:n riveihin pelattuaan viime kaudella niin SHL:n Brynäsin kuin myös Allsvenskanin Karlskogan paidassa.

– Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut juurikaan odotuksia tästä kaudesta henkilökohtaisella sektorilla. Toki tiesin Liigan kovan tason ja laadukkaat pelaajat, mutta tietyllä tapaa saavuin tuntemattoman haasteen eteen, pohtii Larsson.

– Kauden edetessä olen saanut kuitenkin paljon vastuuta sekä ylivoima-aikaa. Sitä kautta roolini on kasvanut eikä minulla tietenkään ole tilanteesta valittamista. Totta kai syksy on ollut meille jokaiselle kuitenkin haastava, kun voittoja ei ole tullut toivottuun tahtiin.

Larssonin mukaan TPS:n joukkue on säilyttänyt yhtenäisyytensä vaikeidenkin aikojen keskellä. Keskiviikkona Vaasan Sportista otettu kotivoitto nostatti energiatasoja luonnollisesti entisestään.

– Joukkue on kaikista tärkein asia, sen jälkeen tulee kaikki muu. Meidän pitää pysyä yhdessä vahvana ja jaksaa tehdä kärsivällisesti töitä. Joukkuehenki on mielestäni erinomaisella tasolla, Larsson linjaa.

Larssonille ei tarvitse erikseen selventää tai taustoittaa lauantain ottelun henkistä merkitystä. Onhan kyseessä TPS:n ja HIFK:n välinen tulikuuma illanvietto.

– Jep, se on iso peli. Jopa minä tiedän sen! naurahtaa Larsson.

– Fakta on kuitenkin se, että meidän on voitettava myös lauantaina, mutta usko pois, me olemme valmiina. Olennaisin asia on se, että meidän pitää iskeä HIFK:n päälle kovalla energialla alusta alkaen. Emme voi odotella, vaan meidän on toimittava laajalla energialla, painottaa Larsson.

Lipunmyynti lauantain otteluun etenee kovaa vauhtia. Oman lippuostoksesi pääset tekemään TÄÄLTÄ!