051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
8.2.2019

Kolmelle pelaajalle Liiga-debyytti TPS-paidassa!

TUTOn maalivahti Julius Pohjanoksa johdattaa debytanttien trioa.

8.2artikkeli.png

Turun Palloseura palaa viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun HPK saapuu vieraaksi Turkuun. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti. Näistä kamppailuista TPS:n mukaan on tarttunut kaksi voittoa ja viisi pistettä. Liiga-kauden avauksessa kotivoitto kaivettiin jatkoajalla numeroin 2–1. Toisessa kohtaamisessa taas taululle ladattiin yhteensä yhdeksän maalia TPS:n voittaessa lukemin 5–4 Hämeenlinnassa.

Kovavireinen HPK on saalistanut viimeisestä 10 ottelustaan 20 pistettä. Pallokerhon miehistöstä tippuivat viikon sisään kuitenkin pois Markus Nenonen ja Philippe Cornet. Niklas Friman on sen sijaan Rasmus Tirrosen seurana edustamassa Leijonia Ruotsin EHT-turnauksessa. 

Myös TPS sai viime viikonlopun jäljiltä lisää huonoja uutisia, kun Hannu Kuru liittyi jo ennestään turhan pitkän sairastuvan jatkoksi. Kurun arvioidaan olevan poissa noin 6 viikkoa.

Loukkaantuneiden lisäksi TPS:n vahvuudesta puuttuu puolustaja Ilkka Heikkinen, kymppitilin täyttymisen johdosta.

Turussa nähdään tänään kolme liigadebyyttiä, kun maalivahti Julius Pohjanoksa sekä hyökkääjät Atte Mäkinen ja Olli Valtola luistelevat ensi kertaa liigakaukaloihin.

TUTOn 22-vuotias ykkösmaalivahti Pohjanoksa tuli viikon sopimuksella paikkaamaan maajoukkuetehtävissä olevia Rasmus Tirrosta ja Henrik Haukelandia. Pohjanoksa aloittaa tänään tolppien välissä. KHL-kokemustakin neljän pelin verran omaava Atte Mäkinen, 22, on niin ikään viikon verran lainalla Mestiksestä. 19-vuotias Olli Valtola on paukuttanut tällä kaudella puolestaan A-junioreissa 34 pistettä.

– Eiköhän me saada huilin ja parin hyvän treenipäivän päälle energinen esitys ja ainakin tämän aamun aamujää lupaa hyvää. Kyllä jätkillä on into piukassa ja energiat katossa, hehkuttaa TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Kolme uutta pelaajaa tuo lisäksi semmoisen sopivan pikku lisäbuustin tänään. Hieno ilta tulossa!