261

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
23.10.2020

Kauden toinen kohtaaminen Lukolle

Ukko-Pekka Luukkonen torjui ottelussa yhteensä 41 laukausta.

201010_Luukkonen_4.jpg

Lukko-TPS 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Turun Palloseura kohtasi viikon toisessa kamppailussa Rauman Lukon Kivikylän Areenalla. Ottelu oli joukkueiden kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Palloseura voitti kauden ensimmäisen taiston Gatorade Centerissä lukemin 4–2.

TPS luisteli perjantai-illan otteluun kovalla asenteella ja pakotti kotijoukkueen rikkomaan jo heti kahden minuutin pelin jälkeen. Lukas Klokin rangaistuksen aikana verkko ei kuitenkaan vielä heilunut, mutta jo ennen erän puoliväliä nähtiin kamppailun ensimmäinen täysosuma. 

Kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen Markus Nurmi vei turkulaiset johtoon Lauri Korpikosken ja Ville Lajusen esityöstä. Kamppailun ensimmäisen maalin jälkeen Lukko lisäsi vauhtia ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä Ukko-Pekka Luukkosen vartioimaa maalia kohti. Luukkoselle kirjattiin ensimmäisessä erässä yhteensä 17 torjuntaa.

Luukkosen torjuntatyöskentelystä huolimatta kotijoukkue onnistui tasoittamaan ottelun ensimmäisessä erässä. Vili Saarijärvi laukoi kiekon ohi Luukkosen ajassa 16.02. Maalin seurauksena erätauolle lähdettiin tasatilanteessa 1–1.

Kotijoukkue jatkoi toisessa erässä kovaa painostusta ja lähetti yhteensä 17 laukausta kohti Luukkosen vartioimaa maalia. Nuorelle maalivahdille kirjattiin toisen 20 minuuttisen aikana yksi torjunta vähemmän kuin ensimmäisessä ja tämä tarkoitti kotijoukkueen yhtä maalinjohtanutta laukausta. Lukon Aleksi Saarela laukoi kotijoukkueen johtoon ajassa 25.55.

Kamppailun toisessa erässä Palloseura pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimaa, mutta maalia ei erikoistilanteen aikana nähty. Saarela iski erän ainoan maalin tasakentällisin, vaikka Lukko pääsi niin ikään kokeilemaan ylivoimaa kahdesti, mutta enempää onnistumisia ei nähty. Kahden pelatun erän jälkeen pukusuojiin siirryttiin Lukon 2–1 -johdossa.

Palloseura luisteli kolmanteen erään maalin takaa-ajo asemassa. Seitsemän peliminuutin jälkeen ero oli kasvanut kahteen maaliin Roni Seväsen lavasta. Kahden maalin ero oli lähellä muuttua takaisin yhdeksi vain viisi minuuttia ottelun neljännen maalin jälkeen.

Venäläishyökkääjä Ruslan Iskhakov laukoi kiekon ajassa 52.11 ylärimaan ja tilannetta tarkistettiin videolta. Kiekko ei kuitenkaan käynyt maalissa ja tilanne pysyi muuttumattomana. Videotarkistuksen jälkeen aika pelikellossa hupeni kohti loppuaan ja tulostaulu näytti edelleen tilannetta 3–1. 

Erän viimeisillä hetkillä mustavalkoiset hakivat tarvittavaa kavennusta ilman maalivahtia, mutta takaa-ajo ei tuottanut tulosta. Ottelun lopullisen ratkaisun iski Lukon Eetu Koivistoinen ajassa 59.44. Lukon kultakypärä iski kiekon tyhjään maaliin ja loppulukemat Rauman perjantai-illassa kirjattiin numeroin 4–1.

– Pelin alkuun tulimme hyvin, mutta ensimmäisen erän jälkimmäinen kymppi meni vähän reisille. Loppu pelin taistelu ei riittänyt ja se harmittaa nyt paljon, kiteytti TPS:n ainokaisen iskenyt Markus Nurmi.

TPS:n ottelut jatkuvat huomenna lauantaina, kun Jyväskylän JYP saapuu Gatorade Centeriin.

Ottelun liput ja lisätiedot löydät TÄÄLTÄ!