031

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
14.2.2020

Kauden isoin peli

Pudotuspelitaistelu jatkuu Porin Ässiä vastaan!

artikkeli-tps_ässät.jpg

Turun Palloseuran taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu ystävänpäivänä Porin Ässiä vastaan. Ottelu on kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen ja TPS on voittanut kolmesta aikaisemmasta taistosta kaksi. Viimeisin ottelu pelattiin marraskuussa Gatorade Centerissä, ja kamppailu päättyi mustavalkoisten voittoon lukemin 5–2.

Perjantai-iltaan lähdettäessä patapaidat majailevat sarjataulukossa 10. sijalla ja eroa Palloseuraan on kuusi pistettä. Molemmat joukkueet luistelevat Gatorade Centerin jäälle allaan kolmen maalin voitto. Viimeisimmässä ottelussa TPS voitti HIFK:n lukemin 1–4 ja patapaidat kaatoivat Lappeenrannan SaiPan numeroin 5–2. TPS lähtee illan kamppailuun levänneenä, sillä HIFK-ottelu pelattiin viikko sitten perjantaina.

Viidestä viimeisestä ottelusta mustavalkoiset ovat onnistuneet keräämään kaksi täyden pisteen voittoa. Kymmenestä viimeisestä ottelusta porilaiset ovat saalistaneet yhden pisteen enemmän kuin Palloseura, vaikkakin patapaidat ovat päästäneet kuusi maalia turkulaisia enemmän.

Porilaiset voittivat kauden ensimmäisen kohtaamisen Turussa loppulukemin 1–3. Kaksi seuraavaa taistoa kirjattiin TPS:n nimiin, vaikkakin kauden toinen kohtaaminen ratkesi vasta seitsemän sekuntia ennen päätössummeria. Syyskuussa pelattu ottelu päätyi Palloseuran 0–1 -voittoon ja voittomaali syntyi ajassa 59.53.

Illan ottelussa panokset ovat valtavat sillä molemmat joukkueet havittelevat viimeistä pudotuspelipaikkaa. Taistelu kymmenennetä sijasta käy kuumana ja tällä hetkellä porilaiset majailevat viimeisellä pudotuspelipaikalla kuusi pistettä Palloseuraa edellä.

Perjantai-illan ottelussa on jo pientä pudotuspelitunnetta, sillä panokset ovat suuret ja kamppailu on viikonlopun ensimmäinen back-to-back -ottelu. Joukkueet kohtaavat perjantai-illan jälkeen heti uudelleen lauantaina Porin Isomäessä.

TPS:n kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia. Maajoukkueen mukana ollut kultakypärä Lauri Pajuniemi palaa tutulle paikalleen, sekä puolustaja Eemil Viro nähdään jälleen takaisin tositoimissa. A-nuorissa kovaa jälkeä tehnyt Aarne Intonen hyökkää Petteri Wirtasen, sekä Teemu Väyrysen rinnalla. Oskari Lehtisen ja Elias Karvosen kanssa hyökkää TPS:n A-junioreiden toiseksi eniten pisteitä tehnyt pelaaja Olli Valtola.

– Aika rauhassa tässä on otettu ja haettu pelikuntoa! Ässät tekee todella paljon töitä ja he ovat kovia kamppailemaan. Meidän on pystyttävä vastaamaan kovalla työnteolla, ja sitä kautta lähdemme hakemaan voittoa, tuumaili paluun kokoonpanoon tekevä kultakypärä Lauri Pajuniemi.