051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
20.11.2019

Kauden ensimmäinen kotivoitto

TPS kaatoi Vaasan Sportin keskiviikkoiltana Turussa.

49096613602_5ec5a49c63_k.jpg

TPS-Sport 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Turun Palloseuran kahden kotiottelun viikko polkaistiin käyntiin keskiviikkona. Turun pimenevässä illassa TPS kohtasi Vaasan Sportin. Kamppailu oli kauden toinen keskinäinen taisto. Palloseura voitti kauden ensimmäisen Vaasassa pelatun ottelun voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5–6.

Joukkueet lähtivät otteluun peräkkäisiltä sarjasijoituksilta. Palloseura oli vaasalaisia kolme pistettä edelle, pelin enemmän pelanneena. Tärkeistä pisteistä oli siis kyse ja se näkyi heti ensimmäisessä erässä. Ottelun ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ei maaleilla juhlittu, vaikka erässä nähtiin neljä ylivoimaa.

Ensimmäisen erän paras maalintekotilaisuus syntyi kovassa lennossa olevalle Markus Nurmelle. Nurmi pääsi Sportin ylivoiman aikana kokeilemaan maalintekoa ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta kiekko pomppasi vähän oikean tolpan ohi. Vieraat eivät onnistuneet kolmen ylivoiman aikana ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän kaltaisena aina aikaan 35.31. Huikeassa lennossa oleva Lauri Pajuniemi räjäytti Gatorade Centerin ja pysäytti digitaalit kauden kymmenennellä täysosumallaan. Nuoren hyökkääjän maaliin syöttäjäksi merkittiin Petteri Wirtanen. Lisämaaleja ei toisessa erässä nähty ja erätauolle siirryttiin Palloseuran 1–0-johdossa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue lisäsi painetta vieraiden päähän. Niko Hovisen vartioiman Sport-maalin läheisyyteen tunkeutui mustapaitoja ja Palloseura loi tekopaikkoja. Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta kiekko kaivettiin viimeisessä erässä vain kerran verkosta.

Ajassa 49.15 Sportin Jared Wilsonille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. TPS pääsi ylivoimalle ja tuttu kuvio tältä kaudelta toistui. Ilari Filppula ja Henrik Larsson petasivat paikan ja ylivoiman syömähammas Lauri Pajuniemi laukoi kiekon reppuun. Osuma oli Pajuniemen illan toinen ja kauden 11.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Sport ei saanut rakennettua tarvittavaa kiriä. Pelikello kului loppuun ja TPS nappasi kauden ensimmäisen kotivoiton lukemin 2–0. Nollapeli oli Rasmus Tirrosen kauden toinen. Torjuntoja kertyi yhteensä 18 kappaletta.

– Aika ehjä peli meiltä. Tehtiin hyvin hommia ja nyt tuli palkinto pitkästä aikaa kotiyleisön edessä. Hieno fiilis ja nyt nautitaan tästä! Lauantaina meillä on iso peli HIFK:ta vastaan ja lähdetään sitä kohti valmistautumaan, summasi tänään Sportin nollannut Rasmus Tirronen ottelun päätyttyä.

Palloseuran ottelut jatkuvat lauantaina, kun vieraaksi Gatorade Centeriin saapuu HIFK.