281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
12.2.2019

Käsi mustavalkoisella sydämellä: Simon Suoranta

Kannattajat kysyivät - Simon Suoranta vastasi käsi sydämellä.

45354364414_c74659c75d_o.jpg

TPS-hyökkääjä Simon Suoranta saattaa tällä hetkellä hyvinkin olla Turun onnellisin mies. Loukkaantumisestaan toipunut Suoranta palaa keskiviikkona TPS:n kokoonpanoon JYPiä vastaan.

Sitä ennen Simonin eteen lyötiin kuitenkin kannattajien Facebookissa esittämät kysymykset!

Millä keinoilla aiot pysyä loppukauden kunnossa ja onko tietoa millä torilla keväällä tavataan, kun kauppatorilla on remppa käynnissä?

Varmaan ihan perinteiset keinot eli terveelliset elämäntavat, se kaurapuuro aamulla ja muistaa syödä tarpeeksi.

Eikö siellä ole joku Puutori, niin jos sinne mahtuu tarpeeksi ihmisiä niin sinne sitten. Tai voidaanhan me lainata, vaikka Helsingin toria.

Tehdäänkö TPS:ssä jotain huonosti, kun kärkijätkät ovat loukkaantuneena joka vuosi?

Ei. Se pitää ymmärtää, että loukkaantumisia sattuu ja ne kuuluvat jääkiekkoon. Nyt ne on sitten osunut ehkä liikaa meidän pelaajiin ja sitä ei pitäisi ajatella, että onko se nelosketjun vai ykkösketjun äijä,  että kaikki meillä on tärkeitä ja tietysti kaikki haluaa pelata.

Kuka on joukkueen ”vitsiniekka”?

Haukelandin Henrik on aikamoinen. Kansainvälisellä kielellä pystyy hassuttelemaan ja on tosi pidetty persoona.

Jos miettii kokonaisuutta esim. urheilullisuus, puitteet ja valmennus. Niin kumpi vie seurana voiton sinun kokemuksiesi mukaan, TPS vai Kärpät?

Siitä on hetki mennyt, kun olin Kärpissä, mutta kumpikaan ei kyllä turhaan ole siellä Liigan kärjessä. Täällä ollaan urheilupuolen kannalta ihan huippupuitteissa ja siellä missä sen pitää olla, että pelaajilta voidaan vaatia huippusuorituksia ja sitä kautta myös tuloksia.  

Miltä tuntuu pelata Mustavalkoinen logo rinnassa ja häiritseekö loukkaantumiset kauttasi?

Tosi iso kunnia saada pukea se päälle, kun tietää kuinka perinteikäs seura. Yksi perinteikkäimmistä täällä Suomessa. Mitä viirejä löytyy katosta ja millaisia pelaajia täällä on joskus pelannut ja pelaa edelleen. Suuri kunnia saada edustaa seuraa ja auttaa joukkuetta menestykseen.

Viimeinen vuosi on ollut kyllä loukkaantumisten sävyttämä. Ennen tätä kautta olen ollut pois vaan sen takia, ettei mahtunut esim. Oulussa pelaamaan. Saattoi tulla puoli kautta, että istui terveenä katsomossa, ja vaikka se rankkaa olikin niin, kyllä se on kuitenkin vielä rankempaa, kun joudut olemaan loukkaantumisen takia poissa, kun haluaisi päästä auttamaan. Hienoa, että nyt se aika on taas koittanut ja annetaan kaikkemme.

Onko ravinnossa tai harjoittelussa korjattavaa loukkaantumiskierrettä ajatellen?

Oma ravinto on ollut jo pitkän aikaa kunnossa, on haettu ihan ammattilaiselta apua sen kanssa. Enemmän varmaan henkipuolen juttuja haettu, koska tietenkin mieli välillä seilailee jopa hämärän puolella, kun et pääse tekemään sitä mihin sinut on tarkoitettu. Mutta ei ole kyllä koskaan täällä hallilla tarvinnut kysyä, että miksi lähtisin taas kuntouttamaan. Mulla on vielä niin paljon annettavaa tälle pelaamiselle, että en ole siinä mielessä huolissaan. Mutta kysymykseen ravinnosta niin se on ollut kyllä kunnossa! Pitäisiköhän tässä sitten epäterveellisemmin alkaa syömään...?

Kerro mitä sinulle tarkoittaa kirjaimet TPS ja kumpi on sinun vahvuus, rannelaukaus vai lämäri?

Kyllä se tietynlaista ylpeyttä ja turkulaisuutta edustaa. Niin kuin minä puhuin tuosta kunniasta saada edustaa ja pelata tämän kaupungin puolesta.

Ja rannelaukaus.

Ehtiikö Simon saamaan 50 kaappia täyteen runkosarjassa vai iskeekö kiire?

Pitäisi varmaan pyytää valmentajalta jotain erityislupia, että tuo saataisiin täyteen. No en tiedä, jos sitä vaikka pleijareissa yltyisi hirveään vireeseen. Enemmän tietysti se, että joukkueena saataisiin tarpeeksi pisteitä ja päästäisiin niihin meidän tavoitteisiin.

Oletko jo täysin toipunut? Eli mikä on pelikunto?

Siinä kunnossa ollaan, että pelilupa on saatu. Tietenkään kun ei ole pelannut hetkeen niin nyt kunnollista pelikuntoa lähdetään sitten hakemaan. Omilla vahvuuksilla mennään pelaamaan ja kun tarpeeksi tekee töitä, niin varmasti hyvä tulee. Jos sinne kaukaloon lähtisi pelkäämään niin sitten sattuisi. Jos sattuu, niin sitten sattuu.

Oletko taikauskoinen? Sidotko luistinten nauhat tai teetkö jotkut muut asiat aina samalla tavalla?

Ainahan näitä rutiineja ja rituaaleja löytyy varmasti jokaiselta jääkiekkoilijalta. Itselläni vähän vaihtelevaa, joskus jos menee peli hyvin, niin tekee asioita samalla tavalla. Pelipäivinä yrittää toistaa samoja asioita niin elimistö ja vaistot herää ja tietää, että on taas pelipäivä. 

Millainen Simon palaa keskiviikkona takaisin joukkueeseen?

Omana itsenä tullaan. Yritetään tuoda paljon virtaa ja energiaa joukkueelle ja näyttää se, että kuinka paljon tätä on taas kaivattu.

Mikä on suosikki NHL-joukkue ja miksi?

Vaikea valita yhtä. Kannustan ehkä enemmänkin joukkueita missä suomalaisia pelaa ja toivon heille menestystä. Sielläkin on paljon pelaajia, joiden kanssa on saanut kunnian pelata. Esimerkiksi viime kauden pelikaveri Kotkaniemen murtautumista Canadiensiin on tullut seurattua mielenkiinnolla. Kova juttu. Nuorempana oli Detroit Red Wings, mutta sieltä on melkein kaikki, joita nuorempana ihaili, niin lopettanut jo uransa.

Kenellä on teidän joukkueen surkeimmat läpät?

Ilman mitään perusteluja Santeri Lukka.

Kuka on joukkueen sakkokenraali ja paljonko sakkoa on kertynyt?

Forsström ja hän on ainoa oikea henkilö siihen virkaan. Hoitanut senkin homman esimerkillisesti. En tiedä tarkkaa lukua, mutta kyllä sieltä aika innokkaita rahoittajia löytyy.

Miten olet pitänyt kuntoa yllä, kun et ole päässyt pelaamaan?

Paljon tehnyt töitä Tepsin fysioterapeutin ja fysiikkavalmentajan kanssa. Mahdollisimman monipuolista liikuntaa pyritty harrastamaan. Hallilla kun ollaan, niin treenataan tietysti valmentajien ohjeilla. Hallin ulkopuolella pitänyt vähän mielikuvitustakin käyttää.

Kinkku juuston alle vai päälle?

En oo koskaan kiinnittänyt huomiota asiaan. Varmaan riippuu päivästä.

Kuka on liigan hankalimmin ohitettava maalivahti?

Onko niitä?

Mikä on paras vapaa-ajan viettopaikka Turussa?

Kotona tykkään lukea kirjoja tai katsoa sarjoja. Ja kyllä toi Järvelän avantouintimesta! Siellä on tullut käytyä tosi usein, melkein kaksi-kolme kertaa viikossa. Siellä saa mielenrauhaa ja sitä kylmää vettä.

Onko sydän mustavalkoinen, ilman patalogoa ja punaista?

Totta kai se on! Se on tietysti helppo sanoa, mutta haluan pystyä todistamaan sen myös tuolla jäällä.

Täydet pisteet tästä viikosta?

Sitä lähdetään tavoittelemaan! Ihan meistä kiinni.

Mieluisin muisto Tepsissä tähän mennessä ja toiveketju, vaikka se muualla päätetäänkin..

Toiveketjuun en ota kantaa, mutta Monni-Virtasen kanssa pitäisi saada uusi yritys. Silloin Saksan pelissä päästettiin kolme maalia omiin alivoimalla, että olisi kyllä revanssin paikka!

Mieluisin muisto varmasti ensimmäinen Liiga-peli täällä! Niitä hienoimpia hetkiä lähdetään vielä metsästämään.

Olet äkkiseltään rauhallisen ja diplomaattisen oloinen äijä. Semmoinen tietynlainen johtajuus huokuu sinusta. Oletko kopissa äänekäs supportteri joka luo uskoa puheella vai luotatko vain kaukalossa näytettävään esimerkkiin?

Sekä että! Tietenkin, minulle tärkeämpi on se esimerkki jäällä, mutta en mää pukukopissakaan hiljaa ole.

Kumpi on helpompi ja rennompi olla; pelipäivä vai välipäivä?

Ehdottomasti pelipäivä! Silloin tietää enemmän aikataulusta ja päivän tärkein agenda on selvä.

Meinaako Simon nostaa keväällä Kanada-maljaa?

Se olisi tarkoitus! Enkä vain itse, vaan koko Turun kaupunki saisi sen yhdessä jossain tuolla nostaa.

Onko nyt hyvä fiilis?

Kyllä nyt on hyvä fiilis! Aamutreenit takana, ruokaa naamaan ja saa vastata kannattajien kysymyksiin, niin tottakai on hieno fiilis.

Säbä vai futis?

Futis.

Mitä tulee mieleen keskiviikon juhla ottelusta ja Henrik Tallinderista?

Vähintään ansaitsee tällaisen yhden pelin. En koskaan saanut kunniaa pelata hänen kanssaan samassa joukkueessa, mutta mitä tiedän vastustajana ja persoonana, niin on ollut varmasti iso apu täällä valmentajille, nuorille pelaajille ja tälle uudelle nousulle täällä. Oli vaikea vastustaja pelata ja tuo meriittilista vetää vertojansa. Lähdetään hyvä peli ”Tallenille”!

Millaisia rutiineja sinulla on ennen peliä?

Nämä on vähän näitä henkimaailman juttuja, mitä ei aina välttämättä kaikille paljasteta.

Miltä tuntuu katsoa joukkueen otteita katsomosta / televisiosta ja miten muu joukkue motivoi loukkaantuneena olevia?

Katsomossa jännittää todella paljon enemmän. Pelin näkee eri tavalla, mutta siitä voi myös oppia jotain ja miettiä mitä vois tuoda lisää sitten omaan peliin, kun pääsee takaisin.

Ilman joukkuekavereiden tukea, niin olisi ollut varmaan vielä vaikeampaa. Iso kiitos heille, ja sitä tukea yritetään nyt osoittaa sitten takaisin, kun päästään huomenna pelaamaan. 

Aikooko Simon tehdä paljon maaleja?

Kyllä Simon aikoo tehdä! Se on Simonin intohimo!

 

Suoranta palaa jäälle huomenna Henrik Tallinderin jäähyväisotteluun – tule sinäkin! Lippusi poimit TÄÄLTÄ!