231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
5.3.2019

Käsi mustavalkoisella sydämellä osa 3, Lauri Korpikoski

Ensin vastataan kannattajien kysymyksiin, sitten palataan kaukaloon!

korppari_artikkeli.png

Lauri Korpikoski palaa kaukaloon keskiviikkoiltana. Turun oma poika ja TPS-kapteeni istahti sitä ennen alas vastaamaan kannattajien Facebookissa esittämiin kysymyksiin. Hieno mies ansaitsee hienon kotiinpaluun Gatorade Centeriin. Keskiviikkona nähdään!

Lyhyin tie elämykseesi on TÄÄLLÄ.

Miltä tuntuu palata takaisin pelaamaan ja mitä tuot kaukaloon?

Tietysti odottava fiilis! Sen mitä tuon, niin näkee sitten. En osaa sanoa vielä mitä tapahtuu.

Koska olet mahdollisesti huippukunnossa?

Toivottavasti mahdollisimman pian!

Millä mietteillä lähdet Kanada-malja jahtiin?

Luottavaisin mielin.

Onko nyt terveys kunnossa, vai oliko muutakin ongelmaa kuin sydänlihastulehdus?

Oli muitakin ongelmia, jonkin verran sen suolistosairauden kanssa, mutta pikkuhiljaa paranemaan päin.

Millaisena näet roolisi? Olisiko mielestäsi järkevää aloittaa alemmista ketjuista vähemmällä peliajalla vai katsotko olevasi 15-20 minuutin peliaikakuosissa?

Kyllä minun mielestäni pitää pelata jonkin verran minuutteja. Tässä ei ole hirveästi aikaa kevääseen. Olisi eri asia, jos tässä olisi vielä 15 peliä jäljellä. Nyt täytyy hypätä liikkuvaan junaan.

Mikä on kevään kunto pudotuspelejä ajatellen?

En osaa sanoa. 

Kärpät on dominoinut liigaa ja tulee voittamaan runkosarjan ylivoimaisesti. Aina kuitenkin puhutaan siitä, kuinka playoff-pelit ovat aivan eri pelejä, kun runkosarjan pelit. Uskotko, että TPS on riittävän vahva haastamaan Kärpät tai kenet vaan ja taistelemaan siitä kirkkaimmasta?

Kyllä.

Kuka on joukkueen moottoriturpa? Kuka myöhästelee eniten ja kenen varusteet ovat aina hukassa? Kenellä on hauskimmat jutut? Kuka on joukkueen pokeri kunkku? Kuka luulee olevansa kortti kunkku?

Aleksi Salonen on aika kova puhumaan. Kaikki on aika hyvin ollut ajoissa tällä kaudella. Paju on vähän semmoinen, että sillä voi olla vähän hukassa kamat. Jengi varmaan panttaa hauskimpia juttuja tuonne loppukauteen, kun ei ole vielä tullut. Pokerista en tiedä, kun en ole ollut bussissa kuuteen kuukauteen, että se selviää sitten myöhemmin.

Tuotko joukkueeseen kovan vaatimustason? Nyt on liian usein kaaduttu kurittomuuteen!

En näe, että se olisi ollut mikään ongelma tähän mennessä, mutta tietysti se on kokeneempien johtavien pelaajien rooli. Viesti lähtee valmennukselta ja me vahvistetaan sitä. Aina on varaa parantaa!

Miten näet joukkueen kapteeniston ja valmennuksen välisen dynamiikan, kun nyt palaat tässä vaiheessa kautta ja pudotuspelit ovat nurkan takana?

En näe siinä mitään ongelmaa. Meillä on paljon kokeneita jätkiä joukkueessa.

Tepsillä ja sinulla on paljon urheilevia nuoria ja lapsia faneina. Miten kapteenina kannustat heitä omalla urallaan lajista riippumatta? Sinulla on itse myös lapsia. Miten lapset/perhe ja huippu-urheilu sopivat yhteen?

Hauskuus pelaamiseen pitäisi säilyttää. Nykyään hommat menevät turhan vakaviksi liian aikaisin. Esimerkiksi lajien kesken joutuu tekemään valintoja tosi aikaisin. Itsekin olen vähän myöhään herännyt, kun vasta 17-vuotiaana rupesi jääkiekko kulkemaan. Lapsen hauskuuden ja innostuksen säilyttäminen. ”Kuskaa, kannusta ja kustanna”, se on aika hyvin sanottu.

Tottakai huippu-urheilu vie oman aikansa päivästä, mutta kyllä sieltä välistä sitä aikaakin löytyy hyvin!

Mikä on sinun traditiosi, kun pääset pukuhuoneeseen pelipäivänä?

Katson, että mailat ovat kunnossa ja varusteet tikissä. Ei mulla mitään ihmeellisiä traditioita ole.

Onko sinulla jotain tiettyä ateriaa, jota syöt aina pelipäivinä?

Kalaa ja vihanneksia ja aavistus riisiä kylkeen. Niillä mennään.

Pitäisikö Liigassa olla 5 minuutin rangaistus tappelemisesta 5+20 sijaan?

Viisi minuuttia riittäisi. Sitten voisi olla, että jos tulee toinen tappelu samalle tyypille, niin lentäisi ulos. NHL:ssä on kolme.

Mitä mieltä Kaaposta? Onko ykkösvaraus?

Tärkeintä on, että hän saa varauksen hyvään organisaatioon ja sitä kautta hyvät lähtökohdat uran rakennukseen. Kunnianhimoisena nuorena hän ykkösvarausta varmasti tavoittelee ja hyvät mahdollisuudet siihen varmasti onkin, mutta isossa kuvassa en näe sitä kuitenkaan elämän ja kuoleman asiana.  

Mitä vaadit joukkueelta?

Ensin täytyy varmaan vaatia itseltä ja pistää oma paketti kuntoon ennen kuin alkaa muita neuvomaan. Oma esimerkki on kuitenkin tärkein. Siitä lähdetään ja mennään eteenpäin!