011

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_jaaexpot.jpegkaruselli_hunajacast[909].jpgkaruselli_kumppani.jpeg
15.9.2020

Kärpät vei ensimmäisen kohtaamisen Virroilla

Tiukka taistelu ratkesi vasta jatkoajalla.

DSC03641.jpg

TPS-Kärpät 1–2 JA (0–0, 1–0, 0–1, 0–1)

Turun Palloseuran kauteen valmistavat ottelut jatkuivat tiistai-iltana Virroilla. Erkan Areenalla täyspitkän harjoitusottelun merkeissä vastaan asettui Oulun Kärpät. Taisto oli back-to-back -otteluiden ensimmäinen ja samalla harjoituskauden kolmas täyspitkä kamppailu. Keskiviikkona joukkueet ottavat uudelleen mittaa toisistaan.

Molemmat joukkueet luistelivat ensimmäiseen erään vahvasti ja kiihkeäksi kaavailtu ottelu kävi toteen heti ensimmäisistä minuuteista. Sarjakauden lähestyminen näkyi molempien joukkueiden tekemisessä ja valmiustila oli korkealla. Kovan vauhdin seurauksena ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan maalintekoa useampaan otteeseen ylivoimalla, mutta tiukan puolustuksen seurauksena osumia ei nähty.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen taistelu jatkui kiivaana, kun joukkueiden hyökkäyssuunta vaihtui. Toisen erän ensimmäinen pöytäkirjamerkintä nähtiin 14 minuutin pelin jälkeen, kun Kärpät rikkoi ja Palloseura pääsi pyörittämään ylivoimaa. TPS:n ylivoima toimi ja Topias Haapanen iski ottelun ensimmäisen täysosuman. Haapasen ylivoimaosuma jälkeen ei erässä nähty enempää maaleja ja pukusuojiin siirryttiin mustavalkoisten 1–0 -johdossa.

Oululaiset luistelivat ottelun kolmanteen erään takaa-ajoasemassa. Kärpät haki kovalla sykkeellä tasoitusta, mutta uhrautuva Palloseura taisteli Ukko-Pekka Luukkosen toimiessa viimeisenä lukkona. Kovasta taistelusta huolimatta Kärpät onnistui tasoituksessa erän puolivälissä. Osuma syntyi niin ikään ylivoimalla.

Rikkonaisen ottelun kolmannessa erässä ei Kärppien tasoituksen jälkeen lisäosumia nähty. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta tasatilanteesta johtuen ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Kolmannen erän viimeisillä hetkillä Palloseuran puolustaja Aleksi Anttalaiselle kirjatun rangaistuksen seurauksena kärppälauma pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla. Ottelun kaavaa noudattaen voittomaali syntyi ylivoiman aikana Jussi Jokisen lavasta. Maalin seurauksena loppulukemiksi kirjattiin 1–2.

– Ihan hyvä peli meiltä ja voi olla tyytyväinen! Paljon hyviä asioita, mutta mukaan mahtuu totta kai huonojakin hetkiä. Tiukkoja pelejä on aina mukava pelata ja tästä on hyvä jatkaa kohti huomista, summasi puolustaja Elias Laitamäki ottelun päätyttyä. 

TPS ja Kärpät kohtaavat uudelleen Erkan Areenalla Virroilla heti huomenna keskiviikkona. Ottelu alkaa kello 16.00.