181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
20.2.2019

Kärpät ja TPS keskiviikon jännitysnäytelmässä

”Emme lähde kokeilemaan, vaan voittamaan!”

20.2artikkeil.png

Turun Palloseura hakee tänään kuudetta peräkkäistä voittoaan Liigassa. Ja mikäpä sen makeampaa kuin hakea se Oulun Kärppien kotiareenalta.

Helpolla tai ilman hikeä ja mustelmia se ei ole kuitenkaan mahdollista. Kärpät etenee sarjan kärjessä ja on voittanut joukkueiden kolmesta aikaisemmasta kohtaamisesta kaksi. Edellinen, Turussa väännetty ottelu päättyi TPS:n kotivoittoon.

Tämän hetken Liigan kuntopuntarissa turkulaisnippu on kuitenkin Kärppiä pari pistettä edellä. Edellisistä viidestä ottelusta TPS on raapinut 14 pistettä ja Kärpät 12.

Raksila ei ole ollut TPS:lle helppo paikka viime vuosina. Viimeisestä 20 runkosarja kohtaamisesta Raksilassa TPS on tuonut mukanaan 14 pistettä tarjolla olleista 60:stä. Edellisestä kolmen pisteen ryöstöretkestäkin on vierähtänyt jo yli kuusi vuotta.

Kärpät pelasi TPS:n tapaan kolme ottelua viime viikolla. Tappara ja Ässät kaatuivat, mutta Lukko nylki Kärpät peräti 8–1 Raumalla. Kuin kohtalon iskusta Mika Pyörälä loukkaantui Rauman illassa ja on poissa Kärppien vahvuudesta loppukauden.  

TPS on löytänyt kovan vireen tammikuun alun heikomman jakson jälkeen. Viimeisestä yhdeksästä ottelusta joukkue on voittanut kahdeksan, ja hävinnyt yhden voittolaukauskilpailussa.

Rasmus Tirronen on tänään torjuntavuorossa mustavalkoisten viimeisenä lukkona. Zach Budish ja Simon Suoranta huilasivat lauantaina ja palaavat tänään kokoonpanoon. Budish pelaa Patrick Björkstrandin ja Petrus Palmun rinnalla kakkoskentän laidalla. Lukkoa vastaan kovaa jälkeä tehnyt ykkösnyrkki jatkaa samassa koostumuksessa.

Lauri Pajuniemelle määrättiin kahden ottelun pelikielto Tappara-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta, jonka vuoksi hän on vielä tänään sivussa kokoonpanosta.

– Varmasti kovatasoinen peli tulossa. Kuitenkin kyseessä runkosarjan kahden kärkiporukan kohtaaminen. Emme lähde kokeilemaan, vaan voittamaan, paaluttaa TPS:n hyökkääjä Oula Palve.

– Kiva on pelata, kun mennään kevättä kohti. Oma tekeminenkin tuntuu tällä hetkellä hyvältä, painottaa Palve.

Kiekko putoaa jäähän Raksilassa klo 18.30!