171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
28.8.2020

Kaksi peliä, kaksi voittoa

TPS voitti perjantain molemmat 3v3 Super Series -turnauksen ottelut!

tpskarpat (8 of 54).jpg

Turun Palloseuran ottelut jatkuivat perjantaina Tampereen Hakametsässä 3v3 Super Series -turnauksessa. Palloseuralla oli luvassa torstain tavoin kaksi kovaa kamppailua. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Oulun Kärpät ja toisessa ottelussa TPS kohtasi paikallisjoukkue Tapparan.

Mustavalkoiset kokivat torstaina kaksi niukkaa tappiota Helsingin IFK:lle, sekä Oulun Kärpille. Perjantain ensimmäisessä taistossa vastaan luisteli kärppälauma, josta Palloseura lähti hakemaan revanssia.

Kärpät -ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja viihdyttävä pienpeli peli soljui päädystä päätyyn. Ottelun vauhdista kertoo se, että ensimmäinen katko nähtiin vasta ensimmäisen erän puolivälissä. Katkon syynä oli ottelun ensimmäinen maali, joka syntyi Kärppien toimesta.

Ensimmäisen kymmenen minuutin pelin aikana nähtiin kuitenkin vielä toinen osuma. Maali syntyi tällä kertaa toiseen päähän ja osuman takuumiehenä toimi Lauri Pajuniemi. Taidokkaan esityön osumaan teki Ruslan Iskhakov. maalin turvin erätauolle siirryttiin 1–1 -tasatilanteessa.

Toinen erä oli niin ikään tasainen ja tilanteita syntyi molemmissa päissä. Ukko-Pekka Luukkonen, sekä Leevi Meriläinen pitivät kuitenkin huolen, ettei enempää maaleja nähty. Oululaiset pääsivät kokeilemaan toisessa erässä kaksi kertaa ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Ottelun voittajaa lähdettiin selvittämään voittomaalikilpailusta. Kaksi ampujaa riitti ja lisäpisteen saaja oli selvillä. Josh Kestner ampui kilpailun ensimmäisen maalin ja Ukko-Pekka Luukkonen nollasi Kärppien Jesse Puljujärven. Näin ollen TPS voitti ottelun ja suuntasi heti perään alkaneeseen Tappara -otteluun kaksi pistettä rikkaampana.

Tappara -ottelussa jatkettiin siitä mihin aikaisemman ottelun viimeisessä erässä jäätiin. Maaleja ei nähty, vaikka tilanteita riitti. Andrei Kareev, sekä Christian Heljanko pitivät huolen siitä, että erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen kymmenen minuuttinen ei ollut ensimmäisen kaltainen, sillä alkoi armoton maalintekokilpailu. Hanat aukesivat Markus Nurmen toimesta, kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia. Osuma syntyi ylivoimalla.

Seuraavan maalin teki vuorostaan Tappara ja maalista vastasi turkulaisillekin tuttu Patrik Virta. Välittömästi tasoituksen jälkeen Virran nimi kirjattiin uudelleen pöytäkirjaan, mutta tällä kertaa rangaistuksen seurauksena.

Jäähyä ehti kulua minuutin verran, kun kiekkoa kaivettiin jälleen verkosta. Osumasta vastasi Lauri Pajuniemi ja esityön osumaan teki venäläistaituri Ruslan Iskhakov. Kolmannen erän tapaan johtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin noin minuutin ja peli oli jälleen tasan. Tapparan Anton Levtchi onnistui tamperelaisten pelatessa ilman maalivahtia.

Tasoituksen jälkeen aika kului vääjäämättä kohti loppua ja alkoi näyttää siltä, että ratkaisua lähdetään hakemaan voittomaalikilpailusta. Pelikellon viisarit pysähtyivät kuitenkin vielä kerran ennen loppuvihellystä. Katkon syynä oli Eetu Liukkaan iskemä täysosuma kolme sekuntia ennen summerin soittoa. Maalin syöttäjäksi kirjattiin Lauri Pajuniemi, jonka kovan lyöntilaukauksen Liukas jatkoi Heljangon selän taakse.

Viimeisen kolmen sekunnin aikana ei Tappara onnistunut iskemään tasoitusta ja loppulukemiksi kirjattiin 2–3. Voiton ansiosta TPS nousi 3v3 Super Series -turnauksessa 11 pisteeseen ja kyseisellä pistemäärällä on oikeutettu sarjataulukon toiseen sijaan.

TPS:n ottelut jatkuvat ensi viikon torstaina, kun Rauman Lukko saapuu Gatorade Centeriin. Kyseessä on Pre Seasonin toinen täyspitkä ottelu.