211

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
26.12.2018

Kaapo Kakko valmis nuorten MM-taistoihin

”Me pystymme kamppailemaan mestaruudesta.”

U20, Nuoret Leijonat, harjoitukset 25122018, FIN24 Kakko Kaapo-0105.JPG

Turun Palloseuran 17-vuotias Kaapo Kakko kuuluu varhain torstaiaamuna Suomen aikaa käynnistyvien nuorten MM-kisojen seuratuimpiin pelaajiin.

Kisapassiinsa leiman saanut Kakko on ollut suurennuslasin alla läpi kuluneen Liiga-syksyn, eivätkä herran teot Liiga-kaukaloissa ole ainakaan kyseistä suurennuslasia pienentänyt. Kakosta puhutaan ja kirjoitetaan tällä hetkellä missä vain jääkiekkoa sitten seurataankin. Eikä syyttä.

Suomen kisaurakka käynnistyy Ruotsia vastaan. Katseet seuraavat Kakon tekemisiä ensimmäisestä vaihdosta alkaen, läpi turnauksen.

– Kyllä tässä vähän jännittää, mutta niinhän se kuuluukin jännittää. Sen verran paljon näistä kisoista on kuitenkin puhuttu kesästä lähtien, pohtii Kakko.

Pikkuleijonien osalta turnauksesta odotetaan ja toivotaan menestystä. Samat toiveet pätevät myös Kakkoon. Tämän kiekkotaiteilija tiedostaa toki itsekin.

– Totta kai haluan tehdä pinnoja ja pelata paljon, jos ajatellaan henkilökohtaista sektoria. Sitähän minulta kuitenkin odotetaan, Kakko tuumaa.

– Meillä on hyvä joukkue ja uskon, että me pystymme kamppailemaan mestaruudesta, painottaa Kakko.

Voisi helposti kuvitella, että totaaliseen huomiorumbaan puolen vuoden aikana heitetty Kakko olisi vallitsevasta tilanteesta ihmeissään. Moni 17-vuotias nimittäin olisi. Ei kuitenkaan TPS:n numero 24.

Miten pää on siis pysynyt kasassa kaiken tämän keskellä?

– On tärkeää olla miettimättä asioita liikaa. Ja kun tulee se paikka siihen vapaa-aikaan, niin silloin antaa ajatusten pyöriä muuallakin kuin pelkässä jääkiekossa. Yleensä se tuottaa hyvän lopputuloksen, Kakko hymyilee.

TPS toivottaa Kaapolle, pikkuleijonien maalivahtivalmentaja Fredrik Norrennalle sekä kisapassiinsa leimaa odottavalle Olli Kaskiselle pelkkää menestystä!