karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
7.5.2019

Kaapo Kakko valmiina MM-kisoihin

”Puhutaan NHL:n sijaan sitoutuneesta Suomen joukkueesta.”

39741328323_afbcbf0e34_k.jpg

Nuorten MM-kilpailut, kotoisen Liigan totaalinen dominointi, paikka Leijonien MM-ryhmässä ja päälle vielä kesäkuussa odottava NHL:n varaustilaisuus. 18-vuotias Kaapo Kakko elää vuotta, josta ei ole kohokohtia tai kohuotsikoita puuttunut. Ja mikä parasta kiekkokauden huipennus on TPS-hyökkääjällä vielä edessäpäin.

Tänään tiistaina Kakko matkustaa Leijonien MM-ryhmässä kohti Slovakiaa, jossa MM-kisat käynnistyvät Suomen osalta perjantaina. Vielä maanantai-iltapäivänä Kakko nautiskeli kevätpäivästä Suomen kauneimmassa, kotoisessa Turussa.

– Pitkä leiritys on takana, mutta erittäin positiivisilla fiiliksillä mennään eteenpäin. Pääsin piipahtamaan Turussa ja näkemään kavereita, niin akut tuntuvat taas ladatuilta. Myös TPS:n luottokäsittelijä Anton Vidgrenin hieronta kuului tietenkin ohjelmaan, Kakko kertoo.

– Pakko myöntää, että kyllä oli Turkua ikävä välillä. Tai oikeastaan aika paljonkin.

Millainen kokemus pitkä MM-leiritys oli sinulle henkilökohtaisesti?

– Raskas, mutta palkitseva. Alkuun mentiin kovempaa jäällä ja salilla, mutta loppuvaiheessa pääpaino oli pelillisissä asioissa. Kyllähän siinä tuli hotelleissakin aikaa kulutettua ihan mukavasti, mutta hyvä seura ja Playstation pitivät mielen virkeänä, nauraa Kakko.

Kuka oli huonetoverisi leirin hotellipäivinä?

– Eetu Luostarinen. Eiköhän me kisoissakin jatketa kämppiksinä. Hieno mies ja hyvää seuraa! Ja otetaan se ”Pleikkarikin” tietysti mukaan.

Etukäteen Leijonille on kaavailtu Slovakiassa vastaan enemmän kuin kovaa seuraa. Siinä missä muut joukkueet kuhisevat NHL-pelaajia, iskee Suomi kisoihin erilaisella kokoonpanolla.

– Tuolle NHL-asialle ei voi yhtään mitään. Ja oikeastaan minun mielestäni siitä puhuminen ei hyödytä mitään. Me menemme sitoutuneena joukkueena eteenpäin, puhutaan NHL:n sijaan sitoutuneesta Suomen joukkueesta, paaluttaa Kakko tutulla itseluottamuksellaan.

Kakko esiintyi kisoihin valmistavissa harjoitusotteluissa päävalmentaja Jukka Jalosen tuloksentekoyksikössä. Kärkiketjuihin superlupaus kiistatta kuuluukin, mikäli hänestä halutaan saada niin sanotusti paras mahdollinen irti.

– Emme ole vielä puhuneet mistään rooleista kisoja ajatellen, mutta tunnen olevani enemmän tuloksen tekijä kuin tyypillinen kolmos-tai neloskentän pelaaja. Haluan olla isossa roolissa ja päästä käyttämään vahvuuksiani, miettii Kakko.

Kakko on takuuvarmasti yksi kisojen seuratuimpia pelaajia yhdessä Yhdysvaltojen Jack Hughesin kanssa. Todennäköisesti kyseiset herrat ratkaisevat keskenään myös tulevan kesän varaustilaisuuden kaksi ensimmäistä valintaa.

– Rehellisesti sanottuna en edes ajattele Hughesia. Kuulin, että hän on kisoihin tulossa. Keskitytään oman joukkueen tekemiseen.

Kakko ehti valloittaa monet turkulaissydämet päättyneellä Liiga-kaudella. Äärimmäisen suurella todennäköisyydellä ”Kaapelia” ei ihan hetkeen nähdä taituroimassa Liiga-kaukaloissa.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää tähän väliin turkulaiselle jääkiekkoväelle?

– Ensinäkin haluan kiittää kaikesta tuesta ja kannustuksesta. Seuraavaksi toivon kovaa kannustusta Suomelle MM-kisoihin ja mahdollisimman monta kausikortin ostajaa TPS:n ensi kauden peleihin. Katselin TPS:n Facebook-sivuilta, että siellä on aika kova kausariarvontakin laitettu pystyyn.

Kausikorttiarvontaan ja ostoksille pääset nopeasti TÄÄLTÄ!