281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
16.2.2019

Kaapo Kakko-show johdatti TPS:n vierasvoittoon

”Ei siihen ole muuta selitystä olemassa.”

43965602694_06cabc87ac_o.jpg

Lukko-TPS 2–5 (0–1, 0–3, 2–1)

Urheilussa ja ylipäätään elämässä tulee joskus eteen hetkiä, jolloin vaihtoehtoina on joko piiloutuminen tai taisteleminen. Turun Palloseuran osalta ensimainittu ei ole ratkaisu vuodesta 1922 lähtien.

TPS:n lähtökohdat lauantain vieraspeliin Raumalle olivat niin haasteelliset kuin vain haasteellinen olla voi. Ottelu oli TPS:lle viikon kolmas, edelliseltä illalta henkisenä ja fyysisenä muistona Tappara-ottelu – ja kaiken lisäksi kokoonpanosta sivussa peräti kahdeksan hyökkääjää.

Rauman lauantai-illassa TPS löi pöytään niin ylivertaisen suorituksen, ettei selittelyille jäänyt sijaa. Kaapo Kakko avasi TPS:n maalihanat ajassa 2.09. Kakon illan ensimmäiseen syöttöpisteille venyivät Oula Palve ja Markus Nurmi.

Toisessa erässä vieraat kauniisti sanottuna vyöryivät kotijoukkueen yli. Ja tältä se näytti maalitilastoina.

24.57 Jonne Virtanen alivoimalla, Teemu Väyrysen syötöstä.

28.18 Kakko, Palven syötöstä.

39.53 Kakko, Virtasen ja Piskulan esitöistä.

Kakon kypärätempun valmistuminen olikin kuin hunajainen kirsikka fantastisen joukkueen peliesityksen päälle.

– Se duuni mitä tässä tehdään ja tehdään kaikkien koettelemustenkin keskellä…se vahvistaa ja yhdistää meitä. Sieltä kaikesta kumpusi tämän illan suoritus. Ei siihen oikein muuta selitystä ole olemassa, analysoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen omiensa tekemistä.

Päätöserässä Ilkka Heikkinen raapaisi vieraiden viidenne osuman Nurmen ja Petrus Palmun syötöistä – eivätkä Lukon kaksi kavennusmaalia erän loppuun näkyneet kuin tulostaululla.

– Meillä oli vahva halu myös näyttää, kun kyseessä oli Ville Vahalahden kunniaksi järjestetty peli. Ei haluttu juhlapeliä päättää muulla tavalla kuin voitolla, Kaskinen jatkoi.

– Kaapon virtuositeetti on mainittava totta kai tässä yhteydessä, mutta kyllä pitää nostaa esiin myös Jonne Virtasen panos. Hän on noussut joukkueen todelliseksi johtajaksi niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, kehui Kaskinen.

– Tiesimme Lukon pelityylin ja iskimme hyvin sitä vastaan. Käytännössä se tarkoitti ylhäältä puolustamista todella aktiivisella otteella. Vastaavasti omalla alueella pelattiin keskustaa pois ja Henrik Haukeland hoiti ykköskiekot varmuudella. Siinä pelillisesti illan sapluuna.

Voiton myös TPS vahvisti entisestään asemiaan Liigan kakkosena. Turkulaisten 95 pistettä pitää kolmantena olevan Tapparan mukavasti yhdeksän pisteen päässä.

Kaapo Kakon ja taistelevan TPS:n pääset näkemään Gatorade Centerissä seuraavaksi ensi lauantaina. Tuolloin näytämme Kuopion KalPalle kevään merkit. Poimi lippusi lauantaille TÄÄLTÄ!