231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
3.4.2019

Kaapo Kakko jahtaa MM-kisapaikkaa

”Koitan jatkaa siitä mihin TPS:ssä jäin.”

47495798651_4373f506d2_k.jpg

Turun Palloseuran 18-vuotias tähtihyökkääjä Kaapo Kakko jatkaa kauttaan Suomen A-maajoukkueen mukana. Kakko valittiin keskiviikkona julkaistuun Leijonien ensimmäiseen MM-leiriryhmään, josta lopullinen kisajoukkue lähtee muotoutumaan seuraavien viikkojen aikana.

Kakon keväälle spekuloitiin jatkoa myös alle 18-vuotiaiden MM-kisojen muodossa, mutta hyökkääjän katse oli suunnattu vielä suurempia haasteita kohti.

– Haluan olla mukana Leijonissa MM-kisoissa. Se on tilanne kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sen tavoitteen mukaan kautta lähdettiin jatkamaan, kun TPS:n kausi päättyi, taustoittaa Kakko.

– Fiilikset ovat tällä hetkellä erittäin hyvät. Puhuin päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa viikonloppuna ja silloin sain tietää tulevasta mahdollisuudesta. Kovaan porukkaan pääsen mukaan, se on ihan selvä asia.

Kakko on vienyt vastustajia kaukalossa läpi kauden, mutta vientiä on riittänyt myös tulevalla supertähdellä itsellään. Pelejä ja vastuuta on tullut tasaisen kovaa tahtia.

– Nyt viikko huilataan ja kyllä tässä hyvin palaudutaan. Saan henkisesti ihan älyttömästi virtaa jo siitä, että pääsin leirille tavoittelemaan MM-paikkaa, Kakko painottaa.

Leijonat kohtaavat ensi viikolla Tanskan kahdesti. Suomi ja Tanska iskevät yhteen Aalborgissa torstaina 11.4. klo 20.00 Suomen aikaa. Toinen peli pelataan lauantaina 13.4. Vojensissa, ottelu alkaa Suomen aikaa klo 16.

– Uskon, että pääsen näyttämään ja käyttämään omia vahvuuksiani myös A-maajoukkueessa. Koitan jatkaa siitä mihin TPS:ssä jäin, linjaa Kakko.

Jos joku olisi sanonut sinulle vuosi sitten, että keväällä 2019 olet tässä tilanteessa, miten olisit reagoinut?

– Olisin varmasti nauranut. Tavoite oli vakiinnuttaa paikka TPS:ssä ja pelata nuorten MM-kisoissa. Ei tarvinnut siinä tilanteessa hirveästi miesten kisoja miettiä. Kun sitten nuorten kisojen jälkeen A-maajoukkue alkoi näyttää mahdolliselta, niin nyt tässä vaiheessa varsinaiseen kisaryhmään pääsy on ihan selkeä tavoite.