151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
11.11.2019

”Joka päivä tehdään asioita tätä seuraa varten”

Mika Suoraniemi on tepsiläisyyden perikuva.

suoraniemi_artikkeli.png

Turun Palloseuran kantaviin voimiin kuuluu entinen pelaaja Mika Suoraniemi. Hän pelasi urallaan yhteensä 146 ottelua TPS:n paidassa ja toimii tällä hetkellä Palloseuran valmennuspäällikkönä. ”Sute” kantaa yhdessä Tomi Kallion kanssa vastuullista kapulaa ja työhaalarit ovat päällä koko ajan.

– Me halutaan tehdä töitä sen eteen, että tässä ja nyt saadaan TPS takaisin raiteilleen! Tietenkin meillä on myös katseet tulevassa ja pyritään tekemään niitä oikeita ratkaisuita.

– Joka päivä pyritään viemään asioita eteenpäin ja keskitytään siihen, miten hoidetaan seuraava työpäivä!  Pienistä asioista syntyy hyviä juttuja. Yhtä lailla niin kuin pelaajat pyrkivät pelissä tekemään oikeita asioita ja ratkaisuja, niin mekin pyritään samaan, toteaa valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi.

Omien sanojensa mukaan pienen joukkueen yhdessä Kallion kanssa muodostava Suoraniemi tuntee työparinsa erittäin hyvin. Hänen mukaansa pelaajataustasta on hyötyä ja se auttaa ymmärtämään montaa erilaista näkökulmaa.

– Me on tunnettu Tompan kanssa lapsuudesta asti ja kasvettu samanlainen tarina TPS:n junioripolun läpi. Olen häntä kolme vuotta nuorempi, mutta meitä yhdistää tepsiläisyys ja sellaiset tietyt jutut, kun on samassa kulttuurissa vartuttu.

– Hienoa että on joku kenen kanssa jakaa urheilullista vastuuta. Eritoten olen iloinen siitä, että tässä on kanssani inspiroitunut ihminen, joka haluaa Tepsille parasta! Hienoa nähdä se liekki ja vastuunkanto, miten tässä vaikeassakin tilanteessakin on paiskittu hommia. Se inspiraatio vie eteenpäin, jatkaa Suoraniemi.

Turun Palloseuran miesten liigajoukkueen alkukausi on ollut vaikea. Joukkue löytyy sarjataulukon 14. sijalta ilman ainuttakaan kotivoittoa. Junioripuolella tilanne on kuitenkin valoisa. Esimerkiksi C-nuoret porskuttavat sarjataulukon kärjessä ja Suoraniemi painottaakin koko seuran merkitystä.

– Liigajoukkue on lippulaiva, mutta pitää muistaa, että ilman hyvän junioritoiminnan kivijalkaa ei ole parempaa huomista. Tämä kokonaisuus on yhtä kuin TPS.

– Pitää muistaa kuitenkin, että tässä paiskitaan hommia koko seuralle. Se on urheilutoiminnan kokonaisuutta ja tässä kannetaan koko seurapolusta vastuuta. Tämä on isompi kokonaisuus, kuin vain pelkästään edustusjoukkue. Pitää muistaa, että tämä huippuvaihe TPS on iso koneisto, painottaa Suoraniemi.

Suoraniemi uskoo kovaan työntekoon ja katsoo luottavaisin mielin tulevaan.

– Vaikka tilanne on vaikea, niin näen silti paljon positiivista monella sektorilla. Ei tässä mitään paniikkia ole, että kyllä meillä menee hienosti monella mittarilla. Liigan tulos aiheuttaa tällä hetkellä negatiivista särmää ja sitä tietenkin pitää pystyä parantamaan. Joka päivä tehdään asioita tälle seuralle, summaa Suoraniemi.