271

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
17.1.2020

Jatkoaikavoitto Hämeenlinnasta

Markus Nurmi ratkaisi ottelun jatkoajan ensimmäisellä minuutilla!

191205_hpk-tps_32_eronen.jpg

HPK-TPS 3–4 JA (1–0, 2–2, 0–1, 0–1)

Turun Palloseuran viikon toinen ottelu pelattiin Hämeenlinnan pimenevässä perjantai-illassa. Hallitseva mestari HPK isännöi neljän ottelun pisteputkessa etenevää turkulaisryhmää. Keskiviikkona Palloseura voitti tiukan taistelun jälkeen Vaasan Sportin.

Ottelun ensimmäiseen erään kotijoukkue tuli vahvalla otteella ja iski painetta Rasmus Tirrosen vartioiman maalin läheisyyteen. Erän torjunnat kertovat pelin painopisteestä, sillä Tirronen kirjautti yhteensä 12 torjuntaa, kun toisessa päässä etunimikaima Rasmus Reijola selvisi kahdella torjunnalla.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali kotijoukkueen toimesta. Niklas Friman laukoi isännät johtoon, kun erää oli pelattu noin kahdeksan minuuttia. Enempää osumia ei ensimmäisen 20 minuuttisen aikana nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 1–0.

Palloseura sai toiseen erään salama-alun, kun Ilari Filppula pääsi iskemään laidasta kimmonneen kiekon HPK-maaliin vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Kauaa ei tasatilanteessa ehditty pelata, sillä HPK onnistui niin ikään ensimmäisen minuutin aikana maalinteossa.

HPK lisäsi johtoaan, kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia. Kotijoukkue onnistui iskemään kiekon Tirrosen selän taakse alivoimalla. Erikoistilanteen aikana nähtiin kuitenkin vielä toinen osuma ja sen iski Palloseuran kapteeni Lauri Korpikoski. Esityön osumaan tekivät Topi Nättinen, sekä Tony Sund.

Toinen erä eteni omalla painollaan kohti summerin soittoa, eikä TPS onnistunut tasoittamaan tilannetta. Pukusuojiin siirryttiin HPK:n 3–2-johdossa ja TPS lähti suunnittelemaan takaa-ajoa erätauon ajaksi.

Kolmannessa erässä HPK pakotti Palloseuran rikkomaan useaan otteeseen, joka vaikeutti takaa-ajoa. Hämeenlinnalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet ylivoimilla, mutta aika kului vääjäämättä kohti loppua. Kun ottelua oli jäljellä enää kaksi minuuttia, onnistui Palloseura tärkeässä kavennuksessa kuuden kenttäpelaajan voimin.

Kultakypärä Lauri Pajuniemi ampui kovan lyöntilaukauksen ja Zach Budish siirsi puolustajasta pompanneen kiekon ohi hölmistyneen Rasmus Reijolan. Maalin ansiosta TPS nousi tasatilanteeseen, eikä ottelun viimeisillä minuuteilla nähty enempää maaleja.

Summerin soidessa TPS:n pisteputki sai jatkoa, sillä ratkaisua lähdettiin hakemaan lisäajalta. Jatkoaikaa ei ehditty pelata edes täyttä minuuttia, kun ratkaisu oli syntynyt. Ainoa asia mikä perjantai-illasta kelpasi, oli voitto ja siitä piti huolen Markus Nurmi. Nuori hyökkääjä riisti kiekon HPK:n kultakypärältä ja luisteli läpiajoon. Kylmän viileällä ratkaisulla Nurmi ampui kiekon maaliin ja sinetöi tärkeän voiton Palloseuralle.

– HPK oli juuri niin kova kuin odotimmekin, mutta taistelimme hyvin ja teimme vahvan nousun kahden maalin takaa. Tärkeitä onnistumisia koko joukkueelta ja tästä suunnataan katseet jo huomiseen KooKoo-otteluun, summasi ratkaisumaalin iskenyt Markus Nurmi ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat heti huomenna lauantaina, kun Gatorade Centeriin saapuu Kouvolan KooKoo.