231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
17.2.2020

HPK tyly vieras Turussa

Gatorade Centerin maanantai-iltaa sävyttivät lukuisat rangaistukset.

49548329463_ecbbfa3ae8_k.jpg

TPS-HPK 1–3 (0–1, 0–2, 1–0)

Turun Palloseuran viikko alkoi heti maanantaina ottelulla Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Ottelu oli runkosarjan neljäs ja viimeinen kohtaaminen. Kolmesta aiemmasta keskinäisestä kamppailusta hämeenlinnalaiset olivat voittaneet kaksi. TPS voitti viimeisimmän kohtaamisen tammikuun 17. päivä Hämeenlinnassa lukemin 3-4. Ottelu ratkesi Markus Nurmen maaliin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Maanantain ottelu tuli nopealla tahdilla, sillä Palloseura pelasi viimeksi lauantaina Porissa. Back-to-back -ottelut Porin Ässiä vastaan eivät tuottaneet pisteitä ja mustavalkoiset lähtivät kääntämään kelkkaa kotikentällä. HPK luisteli Gatorade Centerin jäälle allaan kaksi voitokasta ottelua.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmissa päissä tapahtui. Molemmille joukkueille tuomittiin yhdet rangaistukset, mutta ylivoimamaalia erässä ei nähty. Erikoistilanneosuma erässä kuitenkin nähtiin ja siitä vastasi HPK:n Janne Tavi. Tavi pääsi iskemään ottelun avausmaalin Palloseuran ylivoiman aikana ja osuma jäi erän ainokaiseksi.

Toinen erä oli hyvin rikkonainen. 20 minuuttisen aikana vihellettiin yhteensä 18 minuuttia rangaistuksia, joista seitsemän kaksi minuuttista tuomittiin turkulaisille. Useasta rangaistuksesta huolimatta HPK ei onnistunut iskemään kuin yhden ylivoimamaalin. Filip Krivosikin ylivoimaosuman lisäksi HPK:n Joona Monto ohitti Erik Källgrenin ja toiselle erätauolle siirryttiin vieraiden 0–3 -johdossa.

Palloseura luisteli viimeiseen erään kolmen maalin takaa-ajo asemassa. Mustavalkoiset onnistuivat kerran maalinteossa, mutta Juuso Pärssisen osuma syntyi vasta ajassa 58.28. Aika tiimalasissa kävi loppuun ja summerin soidessa loppulukemiksi kirjattiin 1–3.

– Tänään oli kyllä aivan luokatonta pelaamista meiltä. Taistelu puuttui ja olimme koko ajan perässä, ja se tarkoittaa sitä, että joudumme istumaan jäähyllä. Rangaistusaitiosta ei näitä pelejä yksinkertaisesti voiteta, summasi hyökkääjä Hannu Kuru ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat lauantaina Lahdessa, kun Pelicans isännöi turkulaisia.