181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
5.12.2019

HPK piti pisteet Hämeenlinnassa

TPS jäähyili ja hallitseva mestari HPK heilutti verkkoa.

191205_hpk-tps_3_monto.jpg

HPK-TPS 4–2 (2–1, 0–0, 2–1)

Turun Palloseuran viikon toinen ottelu pelattiin Hämeenlinnassa, kun hallitseva mestari isännöi turkulaisia. TPS lähti torstai-illan otteluun allaan tappio tiistailta. Sarjakärki Kärpät voitti viikon ensimmäisen ottelun Turussa lukemin 1–4. Itsenäisyyspäivää edeltävässä ottelussa HPK:n riveissä nähtiin tuttuja kasvoja turkulaisille. Elemeri Eronen, Niklas Friman, Santeri Lukka ja Niclas Lucenius olivat kaikki ritaripaitojen kokoonpanossa.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Päästä päähän mentiin, mutta mahtavilla maalipaikoilla ei juhlittu. Paras tekopaikka siunaantui HPK-hyökkääjä Cody Kunykille. Kanadalaishyökkääjä pääsi läpiajoon, mutta Julius Pohjanoksa veti tilanteessa pidemmän korren.

Kun erää oli pelattu noin yhdeksän minuuttia, iski vierasjoukkue kiekon maaliin! Tony Sund laukoi kauden ensimmäisellään TPS:n johtoon. Esityön osumaan tekivät Henrik Larsson ja Topi Nättinen. Osuman jälkeen ehdittiin pelata vain muutama minuutti, kun Sundin nimeä kirjoitettiin pöytäkirjaan. Tällä kertaa puolustaja passitettiin rangaistusaitioon poikittaisesta mailasta.

Sundin rangaistusta ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun kiekkoa kaivettiin Pohjanoksan selän takaa. HPK:n Tommi Tikka tasoitti ottelun ja kotijoukkue sai uutta puhtia osumasta. Kotijoukkue painoi peliä kohti Pohjanoksaa, mutta nuori maalivahti esitti maalinsuulla varmoja otteita. Puolitoista minuuttia ennen erän loppua HPK kuitenkin onnistui iskemään johtomaalin. Valtteri Puustinen laukoi kiekon ylärimaan ja jälkitilanteesta hämeenlinnalaiset onnistuivat venyttämään verkkoa. Videotarkistuksessa todettiin jo Puustisen laukauksen käyneen maalissa ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–1-johdossa.

Toisessa erässä kulutettiin paljon jäähypenkkiä. Molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään ylivoimaa, vaikkakin kotijoukkue sai kolme erikoistilannemahdollisuutta TPS:n yhtä vastaan. Ylivoimista huolimatta kiekkoa ei kumpaankaan maaliin saatu ja erätauolle siirryttiin lukemissa 2–1.

Palloseura joutui aloittamaan kolmannen erän alivoimalla, kun Simon Suorannan toisen erän lopulla saamaa rangaistusta oli vielä jäljellä. Vieraat selvittivät alivoiman, mutta ei aikaakaan, kun HPK pyöritti jälleen ylivoimaa. TPS taisteli ja raatoi alivoimalla, eikä kotijoukkue onnistunut maalinteossa. Ajassa 47.45 ritaripaidat onnistuivat ohittamaan hyvin pelanneen Pohjanoksan.

Aika pelikellossa väheni ja ottelu meni kohti loppuaan. HPK:n kahden maalin johto ei kuitenkaan säilynyt, sillä Teemu Väyrynen toi TPS:n maalin päähän, viisi minuuttia ennen summerin soittoa. Palloseura lähti virittelemään kiriä ja hakemaan tasoitusosumaa ilman maalivahtia. Tarvittavaa maalia ei syntynyt ja HPK onnistui vielä kaunistelemaan lukemat tyhjään maaliin. Loppulukemat Hämeenlinnan torstai-illassa merkittiin numeroin 4–2.

– Hyvin olimme pelissä mukana, mutta otimme aivan liikaa jäähyjä. Emme päässeet oikein pelaamaan vahvuuksillamme rangaistusten takia. Asenne ja ilme oli hyvä, mutta erikoistilanteet ratkaisivat, summasi hyökkääjä Topi Nättinen ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat lauantaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan.