151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
23.11.2019

HIFK vei pisteet Turusta

TPS kohtasi helsinkiläiset lauantai-illan kiihkeässä kamppailussa.

49111517147_69f992b0ce_k.jpg

TPS-HIFK 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Turun Palloseuran kahden kotiottelun viikko saatiin päätökseen lauantai-iltana, kun Helsingin IFK saapui Gatorade Centeriin. Ottelu oli kauden toinen keskinäinen kamppailu. Helsinkiläiset voittivat ensimmäisen näytöksen lokakuussa lukemin 2–1.

Helsinkiläiset luistelivat ensimmäiseen erään kovalla sykkeellä. Runsaslukuisen kannattajaryhmän tukemana HIFK pakotti Palloseuran rikkomaan aivan ensimmäisen erän alussa. Ilari Filppula passitettiin jäähypenkille ja vierailijat pääsivät pyörittämään miesylivoimaa. Erikoistilanteen loppupuolella HIFK:n Sebastian Dyk pääsi siirtämään vierailijat 0–1-johtoon.

HIFK:n johtoasemassa ehdittiin pelata viisi minuuttia, kunnes kotiyleisö sai aihetta juhlaan. Uskomattomassa lennossa oleva Lauri Pajuniemi laukoi TPS:n tasoihin ja hiljensi vieraskannattajat. Esityön Pajuniemen kauden 12. maaliin tekivät Joe Piskula ja Topi Nättinen.

Ottelusta odotettiin erittäin kiihkeää ja aggressiivista ja sellainen kamppailu myös saatiin. Ensimmäisessä erässä nähtiin neljä rangaistusta ja yksi rangaistuslaukaus. Ajassa 15.42 HIFK:n maalintekijä Sebastian Dyk pääsi kokeilemaan nokikkain Rasmus Tirrosen ohittamista. Rangaistuslaukauksessa Tirronen oli ruotsalaishyökkääjää etevämpi ja piti lukemat tasatilanteessa. Erikoistilanteista huolimatta erätauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteessa.

Ottelun toiseen erään kotijoukkue luisteli kovemmalla intensiteetillä kuin ensimmäiseen. Pelin painopisteestä kertovat torjunnat. TPS maalilla Tirroselle kirjattiin viisi torjuntaa, kun toisessa päässä virkaveli Frans Tuohimaalle merkittiin yhteensä kymmenen koppia.

Toisen erän ainokaisen maalin iski vieraiden Jere Sallinen. Osuma syntyi TPS:n kultakypärä Henrik Larssonin rangaistuksen aikana. Osumaa tarkisteltiin pitkään videoilta, mutta lopulta kiekko vietiin keskiympyrään ja vieraat siirtyivät 1–2-johtoon. Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty, vaikka kotijoukkue pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla. Erätauolle siirryttiin vieraiden komennossa, tulostaulun näyttäen lukemia 1–2.

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi tilastomerkintää. HIFK:n Joonas Järvisen kampitus rangaistus ja TPS puolustaja Joe Piskulan väkivaltaisuus istunto. Palloseuran takaa-ajo ei tuottanut tarvittavaa tasoitusosumaa ja kolme pistettä lähti HIFK:n mukana Helsinkiin.

– Tasainen peli, mutta kaveri oli ensimmäisessä erässä valmiimpi. Pakotti meidät ottamaan pari jäähyä ja iski sitten maalit ylivoimilla. Nousujohteinen peli meiltä, mutta tehokkuus jäi uupumaan, tuumaili hyökkääjä Simon Suoranta ottelun päätyttyä.

Turun Palloseuran ottelut jatkuvat ensi viikon tiistaina Tampereella Tapparaa vastaan.