181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
20.12.2019

HIFK iski kovalla tehokkuudella

Helsinkiläiset veivät pisteet vuoden viimeisestä kamppailusta.

49248642673_72bceea005_k.jpg

TPS-HIFK 2–5 (0–2, 1–2, 1–1)

Turun Palloseura kohtasi perjantai-iltana Helsingin IFK:n, vuoden viimeisessä runkosarjan ottelussa. Kamppailu oli kauden kolmas keskinäinen taisto. Kaksi aikaisempaa kohtaamista kirjattiin helsinkiläisille lukemin 2–1. TPS lähti iltaan alla kolmen pisteen voitto Mikkelin Jukureista.

Ensimmäiseen erään joukkueet luistelivat vauhdikkaasti, mutta ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ei maalintekopaikoilla mässäilty. Tekopaikat olivat tiukalla ja siitä kertovat torjunnat. Ensimmäisessä erässä Rasmus Tirronen ja toisessa päässä virkaveli Atte Engren joutuivat kummatkin torjumaan vain kolmesti. Vaikka tekopaikat olivat tiukassa, vierasjoukkue onnistui iskemään kiekon kahdesti Tirrosen selän taakse. Erätauolle lähdettiin lukemissa 0–2.

TPS pääsi toisen erän alussa kokeilemaan tällä kaudella hyvin toiminutta ylivoimaa. Erikoistilanne ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja seuraavan kerran kamppailussa tapahtui vasta puolen tunnin pelin jälkeen. Ajassa 33.17 HIFK:n Sebastian Dyk siirsi vieraat jo kolmen maalin johtoon.

Toinen erä oli kulumassa loppuun ja kaikki olivat valmistautumassa jo erätauolle, kunnes alkoi tapahtua. 35 sekuntia ennen summerin soittoa helsinkiläisten kultakypärä Teemu Turunen räväytti kiekon TPS-maaliin ja vei vieraat jo neljän maalin johtoon.

Toisen erän maalit eivät kuitenkaan loppuneet Turusen osumaan. Aika kului vääjäämättä kohti loppuaan, mutta vain hetki HIFK:n maalin jälkeen Petteri Wirtanen toimitti kiekon kaukaa kohti Engreniä. Hämmästynyt HIFK-maalivahti ei voinut kuin ihmetellä, mitä tapahtui, kun toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 1–4.

Kolmanteen erään TPS:n tolppien väliin luisteli Julius Pohjanoksa. Maalivahdin vaihdon ja muutaman ylivoiman siivittämänä Palloseura ei onnistunut iskemään kavennusta kolmannen erän alkuhetkillä. Viimeinen erä kului kohti loppuaan ja HIFK oli vahvasti kiinni voitossa. TPS painoi kuitenkin kovaa päälle ja siitä kertovat kolmannen erän torjunnat. Engrenille kirjattiin kolmannessa erässä yhteensä 13 torjuntaa, kun Pohjanoksa joutui venymään vain neljä kertaa kiekon tielle.

Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua kova taistelu tuotti tulosta. Lauri Pajuniemi pääsi iskemään kavennuksen Ilari Filppulan ja Lauri Korpikosken syötöstä. Nuoren hyökkääjän osuma jäi Palloseuran viimeiseksi ja HIFK onnistui iskemään kiekon vielä tyhjään maaliin aivan ottelun loppuhetkillä. Kolme pistettä lähti Helsinkiin lukemin 2–5.

– Pelin taso oli tänään korkea. Vastustaja oli maalintekotehokkuudessa ja pelinopeudessa meitä vähän edellä, emmekä pystyneet vastaamaan siihen. HIFK iski kovalla prosentilla ja se toi heille tänään voiton, summasi TPS:n ensimmäisen maalin tehnyt Petteri Wirtanen ottelun jälkeen.

TPS:n ottelut jatkuvat tammikuun 3. päivä Tampereella, kun Ilves isännöi Palloseuraa.