051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
11.2.2019

Henrik Tallinderin juhlailta lähestyy!

”Olen ikuisesti kiitollinen TPS-perheelle ja Turulle.”

25643829037_94d10c3c96_o.jpg

Ylihuomenna keskiviikkona pelattavaan TPS-JYP-otteluun kietoutuu osaksi viime keväänä komean uransa päättäneen Henrik Tallinderin jäähyväisottelun juhlallisuudet. TPS haluaa kiittää, kunnioittaa sekä muistaa ruotsalaispuolustajan urotöitä niin Turussa kuin maailmallakin.

– Keskiviikosta tulee varmasti hieno ja unohtumaton kokemus. Olen kieltämättä erittäin otettu siitä, että minun eteeni nähdään tällainen työ ja saan oman jäähyväisotteluni, puhaltelee Tallinder tuntojaan.

– Se, että jäähyväisottelu järjestetään nimenomaan Turussa ja Gatorade Centerissä tekee kaikesta vieläkin erityisempää. TPS:llä on ja tulee aina olemaan äärettömän iso paikka sydämessäni. Olen ikuisesti kiitollinen TPS-perheelle ja Turulle,  jatkaa Tallinder.

40-vuotias Tallinder lopetti oman uransa viime kaudella TPS-paidassa, kolmen kauden urakoinnin jälkeen. Ensimmäisen kerran hän saapui TPS:n joukkueeseen kaudeksi 2000–2001, jolloin Turussa juhlittiin myös Suomen mestaruutta.

Tuosta kaudesta käynnistyi myös Tallinderin nousukiito kohti absoluuttista huipputasoa, josta esimerkkinä muun muassa 678 pelattua NHL:n runkosarjaottelua sekä Ruotsin paidassa voitettu maailmanmestaruus ja olympiahopea.

– Nuorempana sitä ei osannut tai ehtinyt miettiä muuta kuin pelaamista. Silloin vain mentiin päivästä ja pelistä toiseen, kunnes kaikki sitten lopulta loppui. Nyt, kun katson uraani taaksepäin, niin nimenomaan vuosi Turussa 2000-luvun alussa ohjasi minua ratkaisevasti oikeaan suuntaan, painottaa Tallinder.

Tallinder oli itse mukana syksyn Tomi Kallion jäähyväisillassa, katsojan ja ystävän roolissa. Nyt keskiviikkona estradi kuuluu kokonaan hänelle itselleen.

– Tiedän keskiviikosta vain sen, että aion nauttia kunnolla! Otteluun on tulossa mukaan perhettä ja ystäviä ja toivottavasti myös paljon TPS:n kannattajia. Haluan jakaa tuon illan heidän kanssaan, jotka ovat olleet tukenani urani eri vaiheissa. Tämän kaiken ajatteleminen tekee minut erittäin onnelliseksi, Tallinder hymyilee.

Tallinderin haastattelun toinen osa julkaistaan HC TPS:n nettisivuilla tiistaina.

Mikäli sinulta puuttuu vielä lippu keskiviikon ottelusta, pistäydy ihmeessä lippukaupoilla TÄÄLLÄ!