271

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
6.11.2019

Henkilökuvassa Juuso Pärssinen

Hyökkääjä Juuso Pärssinen kuuluu TPS:n tulevaisuuden lupauksiin.

pärssinen_artikkeli.png

Turun Palloseuran A-junioreista eri ikäkausimaajoukkueisiin valittiin yhteensä yhdeksän pelaaja. Yksi valituista oli tänä kesänä Nashville Predatorsin varaama Juuso Pärssinen. Nuori hyökkääjä lähtee edustamaan Suomea Tshekissä pelattavaan kolmen ottelun harjoitussarjaan isäntämaata vastaan.

– Aina on kunnia pukea maajoukkuepaita päälle! Varmasti tulossa kovia pelejä ja tietenkin kolmea voittoa lähdetään hakemaan, tuumaili Juuso Pärssinen ennen lähtöä Tshekkeihin.

Alkukaudesta isokokoinen hyökkääjä joutui loukkaantumisen takia olemaan sivussa, mutta kuntouduttuaan tulosta on syntynyt. Viime kaudella Pärssinen nähtiin jo edustusjoukkueen mukana ja hänelle kirjattiin yhteensä 7 Liiga-ottelua. Nuorten joukkueen valmentaja Anatoli Bogdanov uskoo, että hyvin luisteleva hyökkääjä tullaan näkemään ensi kaudella tai jopa tämän kauden lopulla isommassa roolissa edustusjoukkueen vahvuudessa.

– Juuso on kehittynyt puolustussuuntaan ja varsinkin kamppailukovuus on ollut parempaa. Juuso on pelaajana raamikas, hyvin laukova ja erittäin vahva luistelija. Uskon että viimeistään ensi kaudella hän pystyy vakiinnuttamaan paikkansa ylhäällä, vakuuttaa Bogdanov.

Nuoren pelaajan suurimpiin vahvuuksiin kuuluu hyökkäyspelaaminen. Kiekollinen peli ja se, miten hän näkee kenttää. Erinomaisen pelisilmän ansiosta hän pystyy tuottamaan maalipaikkoja ja olemaan myös tehokas. Kauden tämän hetkiset tehot (5+5) kertovat hyvin pelillisen käsityksen, niin maalintekijänä kuin myös paikkojen luojana.

– Sellainen kokonaisvaltainen pelaaminen on mun vahvuus. Mikä rooli vain käy ja mut voi laittaa kentälle, oli sitten ylivoima tai alivoima, summaa Pärssinen.

TPS:n juniorijoukkueet läpi käynyt pelaaja arvostaa perinteikästä seuraa ja hänen mukaansa on aina kunnia pelata Palloseuralle. Yhtä lailla Suomen Maajoukkueen edustaminen on Pärssiselle kunnia asia. 18-vuotiaan hyökkääjän tavoitteet ovatkin joulun jälkeen Tshekissä pelattavissa nuorten MM-kisoissa. Arvoturnauksen ja liigapaikan lisäksi hyökkääjä toivoo pysyvänsä terveenä.

Valmentaja Bogdanovin mukaan kiilusilmäinen hyökkääjä on pedantti niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Halu kehittyä näkyy jokapäiväisessä arjessa ja kaikki lähtee itse pelaajasta.

­– Juuso on äärimmäisen fiksu kaveri. Paperit ovat järjestyksessä omassa arkielämässä sekä yhtä lailla kopissakin. Fiksu ja sympaattinen unelmavävy, kiteyttää Bogdanov.