231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
1.3.2019

Heikkisen rannikkotykki lauloi Mikkelissä

TPS Jukureita parempi jatkoajan jälkeen.

40225150853_e0963b7957_o.jpg

Jukurit-TPS 2–3 (0–0, 1–0, 1–2, 0–1) ja.

Turun Palloseura rikkoi perjantai-illan päätteeksi 100 runkosarjapisteen rajan Liigassa. Asiaan saatiin lopullinen varmistus TPS-pakki Ilkka Heikkisen pelätyn "rannikkotykin" sävelillä, kun Heikkinen sinetöi turkulaisten voiton Jukureista jatkoajalla.

Vierailu 2600 silmäparin eteen Mikkeliin ei osoittautunut TPS:lle helpoksi iltapalaksi, vaan pikemminkin kolmen täyttävän ruokalajin illalliseksi pitkän kaavan mukaan.

Maaliton avauserä antoi samettisen ohuita viitteitä TPS:n illan käsikirjoituksesta. Oli kaunista, nättiä, sekä kaikkea siltä väliltä, mutta ei maaleja.

Jukurit siirtyi maalittoman avauserän jälkeen 1–0-johtoon toisessa erässä. Tässä tilanteessa siirryttiin myös erätauon viettoon pukukoppien uumeniin.

Päätöserä alkoi TPS:n kannalta entistäkin synkemmissä merkeissä, kun moninkertainen Mestiksen mestari paineli jo 2–0-johtoon. Tässä vaiheessa turkulaisten vaihtoehtona oli periaatteessa joko puhaltaa tunne lopullisesti ulos, tai näyttää luonnetta nousemalla peliin mukaan.

Ja kuten monta kertaa aikaisemminkin tällä kaudella, mustavalkoiset valitsivat jälkimmäisen vaihtoehdon.

Ensin Kaapo Kakko leimasi TPS:n kavennuksen. Osuma oli Kakolle tämän kauden 19.s. Syötöille Oula Palve ja Elmeri Eronen.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Kalevankankaalla tärähteli ensimmäistä kertaa rannikkotykki. Ikka Heikkisen tasoitusmaaliin syöttöpisteet napsivat Zach Budish ja Simon Suoranta.

Näillä lukemilla siirryttiin jatkojalle, jota ehti vanheta 19 sekuntia, ennen kuin Heikkinen vavisutti toistamiseen ja tällä kertaa lopullisesti kotijoukkuetta. Voittomaalin syöttömerkinöille pääsivät Kakko ja Filppula.

– Teesimme tähän peliin olivat erittäin yksinkertaiset. Haluttiin antaa pelaajille tilaa ja sitoutua sitä kautta yhteiseen tekemiseen. Tämä ei onnistunut, mutta pala palalta nousimme lopulta peliin mukaan. Pelaamisemme oli jollain tapaa sellaista tuskaista puskemista, analysoi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen iltaa.

– Kärkipelaajamme, joita tulosta odotetaan, tekivät tarvittavia asioita ja tehoja voiton eteen. Se on tietenkin hyvä asia, Kaskinen jatkoi.

– Meillä on hyvä joukkue ja taitavia pelaajia, eli meidän ei tarvitsisi sen lisäksi hakea liikaa niitä highlight-ratkaisuja. Se pitäisi muistaa edelleen. Tästä jatketaan eteenpäin.

TPS kohdalla eteenpäin meneminen tarkoitti ottelun jälkeen suoraa bussiyhteyttä Mikkelistä Kuopioon, jossa turkulaiset kohtaavat lauantai-illan huumassa KalPan.

Perjantain tulokset olivat TPS:lle siinä mielessä suotuisat, että Tappara taipui JYPille voittolaukausten jälkeen. Näin ollen turkulaisten piste-etumatka kolmantena olevaan Tapparaan kasvoi neljään pisteeseen. TPS:llä on yhä yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin tamperelaisilla.