271

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK TI 2.2. 18:30
23.10.2019

HC TPS:n uuden urheilutoimenjohtajan rekrytointiprosessi etenee

”Etsimällämme henkilöllä tulee olla hyvät ihmissuhdetaidot, näyttöä tuloksellisesta johtamisesta, kykyä luoda seuran urheilutoimelle haastava, mutta selkeä visio ja varmistaa seuralle jatkuva menestys.”

190914_TPS-Ässät_03_sisääntulo.jpg

Miten urheilutoimenjohtoa hoidetaan tällä hetkellä? Entä ketkä tehtävää hoitavat, HC TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen?

– Urheilutoimenjohto on vastuutettu ryhmälle, johon kuuluvat pelaajatarkkailijamme Tomi Kallio, valmennuspäällikkömme Mika Suoraniemi ja minä. Ryhmän sisällä on jaettu vastuut jäsenten osaamisalueiden mukaisesti. Työ ryhmän sisällä on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Olen todella tyytyväinen, että meidän organisaatiostamme löytyy haastavilla hetkillä näin paljon osaamista ja kokemusta. Tomin ja Mikan ammattitaito sekä sitoutuneisuus ovat aivan huipputasoa.

Mitä urheilutoimenjohdon työtehtäviin kuuluu konkreettisesti?

– Tällä hetkellä väliaikaisen urheilujohdon tärkein tehtävä on taata seuran valmentajille ja pelaajille kokonaisvaltainen työrauha.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä arjessa?

– A-, B- ja C-junioreissa se tarkoittaa hyvässä vauhdissa ja tuloskunnossa olevien joukkueiden menestyksen ja pelaajien kehityksen varmistamista. Liigassa se tarkoittaa tuen antamista valmentajille ja pelaajille, jotta joukkue pystyy kääntämään suunnan ylöspäin.

Miten uuden urheilutoimenjohtajan rekrytointiprosessi etenee?

– Urheilutoimenjohtajan rekrytointi on käynnistetty ja olemme päässeet hyvään vauhtiin. Päävastuu rekrytointiprosessin johtamisesta on hallituksemme jäsenellä Erkka Westerlundilla.

Millaista urheilutoimenjohtajaa HC TPS hakee?

– Haemme henkilöä, joka sitoutuu johtamaan urheilutoimea pitkäjänteisesti ja HC TPS:n arvojen mukaisesti. Etsimällämme henkilöllä tulee olla hyvät ihmissuhdetaidot, näyttöä tuloksellisesta johtamisesta, kykyä luoda seuran urheilutoimelle haastava mutta selkeä visio ja varmistaa seuralle jatkuva menestys. Urheilutoimenjohtajan on kyettävä löytämään seuran avainrooleihin eteenpäin haluavia, lahjakkaita ja motivoituneita henkilöitä.

Puolustaja Santeri Lukan pelaajasopimus purettiin tämän viikon tiistaina yhteisymmärryksessä. Millä strategialla edetään pelaajaliikenteen suhteen tässä ajankohdassa? Voiko kokoonpano vielä elää?

– Strategiaa ei ole muutettu; joukkueen suorituskykyä optimoidaan koko ajan parhaan suorituskyvyn varmistamiseksi. Tärkeintä on saada kentälle mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue.

Missä vaiheessa on ensi kauden joukkueen rakentaminen?

– Meillä on usean tärkeän avainpelaajien osalta sopimukset tehtynä ensi vuodeksi. Tällä hetkellä ykkösprioriteetti on uuden urheilutoimenjohtajan rekrytoinnissa. Haluamme antaa uudelle urheilutoimenjohtajalle mahdollisimman suuren vastuun tulevien vuosien joukkueen rakentamisesta.