181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
2.4.2020

HC TPS:n Liiga-joukkueen valmennusryhmä on kasassa

Päävalmentaja Raimo Helmisen johtama tiimi täydentyi kevään edetessä.

artikkeli_valmennusjohto_liiga.jpg

Turun Palloseuran ensi kauden Liiga-joukkueen valmennusryhmä on kasassa. Viimeiset palaset päävalmentaja Raimo Helmisen johtamaan tiimiin loksahtivat paikalleen kevään edetessä.

Helmisen apuvalmentajina toimivat Kimmo Rintanen sekä Sami Salo. Maalivahtivalmentajana ja uutena nimenä TPS:n organisaatiossa aloittaa erittäin meritoitunut Ari Moisanen. Moisanen on aikaisemmin toiminut maalivahtivalmentajana Suomen A-maajoukkueessa, Rauman Lukossa sekä KHL-organisaatioista Helsingin Jokereissa, Ak Bars Kazanissa sekä Traktor Tsheljabinskissa.

Moisanen oli voittamassa KHL:n mestaruutta Kazanin valmennustiimissä keväällä 2018.

Leijonissa Moisanen oli mukana saavuttamassa kahta MM-hopeaa vuosina 2014 ja 2016 sekä olympiapronssia vuonna 2014.

TPS:n fysiikkavalmennuksesta vastuun ottaa Risto Rosendahl. Rosendahl on aikaisemmin toiminut fysiikkavalmennuksen vastuuvalmentajana Tampereen Tapparassa kaudet 2006–2008, jossa hän voitti myös Liiga-pronssia keväällä 2008.

Rauman Lukon fysiikkavalmentajana Rosendahl toimi kaudesta 2008 alkaen viime kauteen saakka. Rosendahl voitti Lukon kanssa Liiga-pronssia kausina 2011–2012 ja 2013–2014.

Rosendahl muistetaan myös entisenä pikaluistelijana, joka edusti Suomea talviolympialaisissa 2002 sekä 2006.

Fysiikkavalmentaja Vesa Vuori jatkaa fyysisen valmennuksen tiimissä.

Videovalmentajan ja joukkueenjohtajan tehtävät ottaa vastuulleen Janne Hietaniemi. Edelliset kolme kautta Hietaniemi on toiminut Suomen A-maajoukkueen ja Helsingin Jokerien videovalmentajana. Viime keväänä Hietaniemi juhli maailmanmestaruutta Leijonien videovalmentajana.

Liiga-joukkueen taustaryhmän täydentävät huoltajat Matti Aarnio, Aki Berg, Tero Hyökki sekä Ville Vahalahti.

Fysioterapiaa ja hyvinvointiosastoa miehittävät puolestaan tutut ja turvalliset sekä ennen kaikkea ammattitaitoiset Ville Vahtera, Jonne Malmikare sekä Anton Vidgren.

Lääkäreinä jatkavat Niklas Lindblad ja Panu Uusalo.