061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
6.6.2018

HC TPS Turku oy julkisti uuden toimitusjohtajansa ja toteuttaa osakeannin

Pitkän kansainvälisen uran Lindströmillä tehnyt Santtu Jokinen aloittaa HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtajana. Samalla seura toteuttaa noin 1,9 miljoonan euron maksullisen osakeannin, jossa seura saa myös kaksi uutta omistajaa – sekä Jokinen että hänen edeltäjänsä Mika Eskola osallistuvat osakeantiin. Anti mahdollistaa lisäinvestoinnit ottelutapahtumaan ja Gatorade Centerin uudistuksiin, sekä samalla myös urheilullisen toiminnan edelleen kehittämiseen.

ARTIKKELIN_kuvituskuva_santtujokinen_2000x1045.png

HC TPS Turku Oy:n hallitus on nimittänyt 11.6.2018 alkaen yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Santtu Jokisen. Jokinen siirtyy uuteen tehtäväänsä Lindström Groupista, jossa hän ehti työskennellä kaikkiaan 18 vuoden ajan eri johtotehtävissä.

Viimeiset kaksi vuotta Jokinen toimi Lindström Groupin Keski- ja Länsi-Euroopan liiketoiminnoista vastaavana johtajana. Koulutukseltaan hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri Tampereen teknillisestä korkeakoulusta. 44-vuotiaalta Jokiselta löytyy myös jääkiekkotaustaa, sillä hän edusti omalla pelaajaurallaan TPS:n A-junioreita kaikkiaan kolmen kauden ajan vuosina 1991–1994.

Santtu Jokinen ottaa uuden haasteen innokkaana vastaan.

– TPS:ssä ovat jo hetken aikaa puhaltaneet uudet tuulet. Ulospäinkin on näkynyt, että tavoitteet ovat korkealla, porukassa on hyvä tekemisen meininki ja rohkeutta kokeilla monenlaisia uusia asioita. TPS:n pääomistajien ja hallituksen kanssa käydyt keskustelut vakuuttivat minut seuran laajemmasta visiosta. Meillä on realistinen mahdollisuus nousta Euroopan kärkiseuraksi, eikä pelkästään kaukalossa vaan myös sen ulkopuolella. On hienoa päästä mukaan näihin talkoisiin osana tätä tiimiä, kertoo Jokinen.

HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin on innoissaan uudesta jäsenestä TPS:n tiimissä:

– Olemme tietysti valtavan tyytyväisiä ja ylpeitä, että saimme Santun kaltaisen, näyttävän uran jo tähän asti tehneen kansainvälisen liiketoiminnan ammattilaisen ja kokeneen johtajan mukaan. Hän on ollut pidetty, ihmislähtöinen johtaja ja omaa vahvat näytöt strategina sekä myynnin kehittäjänä ja johtajana. Santtu auttaa meitä viemään TPS:n seuraavalle tasolle, sanoo Marin.

Samalla HC TPS Turku Oy julkisti taloudelliset tunnuslukunsa huhtikuun lopussa päättyneeltä tilikaudelta 2017–2018.  

Yhtiön liikevaihto kasvoi noin 6,5 miljoonaan euroon, mutta tulos pysyi tappiollisena. Yhtiön tilikauden tappio oli noin 1,2 miljoonaa euroa. HC TPS Turku Oy:n tytäryhtiö Turkuhallin Palvelu Oy, joka vastaa Gatorade Centerin ravintola- ja kioskitoiminnasta, kasvatti liikevaihtonsa noin 2,6 miljoonaan euroon.

 – Meille on ollut tärkeää investoida kilpailukykyiseen edustusjoukkueeseen, junioritoimintaan sekä parantaa ottelutapahtumaa. Tämä on pitänyt tuloksemme tappiollisena, mutta uskomme, että keskipitkällä tähtäimellä kaikki tämä yhdessä tulevien Gatorade Centerin uudistusten kanssa alkaa parantamaan yleisömääriä, ja kääntää tuloksemme voitolliseksi, taustoittaa Marin.

Mahdollistaakseen lisäinvestoinnit ottelutapahtumaan ja Gatorade Centerin uudistuksiin sekä urheilutoiminnan kehittämiseen, HC TPS Turku Oy:n hallitus esittää 6.6.2018 pidettävälle yhtiökokoukselle, että HC TPS Turku Oy toteuttaa noin 1,9 miljoonan euron maksullisen osakeannin. Osakeanti suunnataan yhtiön nykyisille omistajille, ja heidän lisäksi antiin osallistuvat ja uusiksi omistajiksi liittyvät Jokinen ja hänen edeltäjänsä Eskola.

  

Santtu Jokisen haastattelupyynnöt: 

Eero Tuominen

Viestintä- ja sisältöpäällikkö

HC TPS Turku Oy

+358400668082

eero.tuominen@tps.fi

Santtu Jokisen valokuvan voi ladata tästä linkistä kahden viikon ajan.