karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
16.11.2019

Ei pisteitä Oulusta

Turun Palloseuran viikko päättyi kamppailulla Oulun Kärppiä vastaan.

191026_TPS-SaiPa_49_Piskula.jpg

Kärpät-TPS 6–2 (3–1, 2–1, 1–0)

Turun Palloseuran maaottelutauon jälkeinen viikko huipentui Oulussa Kärppiä vastaa. TPS lähti lauantai-illan kamppailuun kolmen pisteen voitto takataskussa. Palloseura haki viikon ensimmäisestä ottelusta perjantaina täyden pistepotin Kalpan vieraana.

Ensimmäiseen erään TPS luisteli kovalla sykkeellä ja pakotti Kärpät rikkomaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Raudat kilisivät, mutta kiekkoa ei maalipuiden väliin saatu. Ylivoiman jälkeen peli aaltoili päästä päähän ja ottelun puoleenväliin edettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Kotijoukkue Kärpät iski ottelun avausmaalin, kun ottelua oli pelattu 11.20. Maalin jälkeen ottelua ehdittiin jatkamaan vain kymmenen sekuntia ja Kärpät venytti maaliverkkoa toistamiseen. Kotijoukkueen kahden salamamaalin jälkeen oli vieraiden vuoro sytyttää punalamppu.

Viidentoista minuutin pelin jälkeen Lauri Pajuniemi iski tuttuun tapaan terävällä rannelaukauksella Palloseuran maalin päähän. Esityön nuoren hyökkääjään osumaan tekivät Tony Sund ja Topi Nättinen. Kavennusosuman jälkeen Sund laitettiin istunnolle huitomisesta ja Kärpät pääsi pyörittämään ylivoimaa. Erikoistilannetta ei kauaa ehditty pelata, kun kotijoukkue iski illan kolmannen täysosuman. Ylivoimamaali jäi erän viimeiseksi ja pukusuojiin siirryttiin lukemissa 3–1.

Toisen erän alussa Palloseura joutui alivoimalle, mutta kotijoukkue ei onnistunut käyttämään toista ylivoimaa hyödyksi. Selvitetyn alivoiman jälkeen Markus Nurmi toi vierailijat maalin päähän upean kuljetuksen päätteeksi. Topi Nättinen kirjautti osumaan illan toisen syöttönsä. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin kultakypärä Henrik Larsson.

Maalin takaa-ajo asemassa ei kauaa ehditty pelata, sillä Kärppien Michal Kristof iski kotijoukkueen neljännen maalin vain puoli minuuttia Nurmen osuman jälkeen. Kärpät onnistui toisessa erässä vielä lisäämään johtoaan vain viisi sekuntia ennen erän loppua. Kahden miehen ylivoimalla kotijoukkue iski kiekon Rasmus Tirrosen selän taakse ja erätauolle siirryttiin Kärppien 5–2-johdossa.                                                     

Kolmannessa erässä TPS ei saanut rakennettua tarvittavaa kiriä ja erässä nähtiin vain yksi maali kotijoukkueen toimesta. Ajassa 51.19 Kärppien Julius Junttila viimeisteli loppulukemiksi 6–2.

– Tosi huono ensimmäinen erä meiltä. Oltiin vähän myöhässä tilanteista ja hävittiin kamppailuita. Kaveri iski maalit siihen ja niiden jälkeen peliin mukaan pääseminen Kärppiä vastaan ei ole enää mikään helppo homma, totesi kapteeni Lauri Korpikoski ottelun päätyttyä.

Turun Palloseuran ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Gatorade Centerissä Vaasan Sportia vastaan.