261

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
27.10.2020

Ei pisteitä Kuopiosta

Markus Nurmen kypärätemppu ei riittänyt viemään Palloseuraa pisteille.

50525677047_3243183380_k.jpg

KalPa-TPS 5–3 (1–1, 4–0, 0–2) 

Turun Palloseura kohtasi viikon ensimmäisessä ottelussa Kuopion KalPan. Mustavalkoiset lähtivät metsästämään Savon sydämestä kauden kolmatta kotivoittoa. Kotijoukkue KalPalle ottelu oli vasta runkosarjan kuudes, sillä kuopiolaiset joutuivat siirtämään kolme viimeisintä otteluaan koronakaranteenin seurauksena. 

Tiistai-illan kamppailu alkoi vauhdikkaissa merkeissä ja neljän minuutin pelin jälkeen ottelun ensimmäistä maalia tarkistettiin jo videolta. Aleksi Klemettin tekemää ensimmäistä maalia ei kuitenkaan hyväksytty, koska osuma syntyi potkaisemalla. 

Videotarkistuksen jälkeen ottelua ehdittiin pelata kolme minuuttia, kun kamppailun ensimmäinen hyväksytty maali näki päivänvalon. Osuman takuumiehenä toimi ylivoimalla Markus Nurmi. Esityön tiistai-illan ensimmäiseen osumaan tekivät Josh Kestner, sekä Lauri Korpikoski.

Nurmen viimeistelemän ylivoimamaalin jälkeen Palloseuran johdossa ei ehditty kuitenkaan edetä kuin 28 sekuntia. KalPan Aleksi Klemettin toista maalia ei tarvinnut tarkistaa ja KalPa tuli mustavalkoisten rinnalle. Ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ei lisämaaleja nähty ja erätauolle siirryttiin 1–1 -tasatilanteessa. 

Kotijoukkue KalPa luisteli toiseen erään väkevästi ja siirtyi johtoon vain minuutin ja kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Kotijoukkue sai johtomaalista hengen päälle ja viiden minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3–1.

Kuopiolaiset painoivat koko toisen 20 minuuttisen herkeämättä painetta Palloseuran päätyyn ja onnistuivat iskemään erässä vielä kaksi osumaa Andrei Kareevin selän taakse. Kahden pelatun erän jälkeen Olvi Areenan valotaulu näytti lukemia 4–1.

Palloseura luisteli ottelun viimeiseen erään neljän maalin takaa-ajoasemassa. Viiden minuutin kohdalla ero oli kaventunut kuitenkin jo kolmeen. Markus Nurmi iski illan toisensa Josh Kestnerin syötöstä.

Mustavalkoiset saivat uutta puhtia kavennusmaalista ja pelin painopiste siirtyi KalPan puolustusalueelle. Kuuden minuutin kohdalla KalPan Severi Immonen kampitti itsensä rangaistusaitioon ja Palloseura pääsi yrittämään kolmannen maalin tekoa ylivoimalla.

Ylivoimaa ehdittiin pelata noin puolitoista minuuttia, kunnes ottelun kahdeksas maali näki päivänvalon. Maalintekijäksi kirjattiin jälleen numero 51 ja Markus Nurmen hattutemppu oli valmis. Kypärätemppu oli Nurmen liigauran ensimmäinen.

Palloseuran kolmannen osuman jälkeen ottelussa ei enempää maaleja nähty ja loppulukemat Kuopion Olvi Areenalla kirjattiin numeroin 5–3.

– Aika heikko esitys meiltä ja ottelun alku oli todella huono. Emme oikein saaneet koneita käyntiin, eikä tässä illassa kauheasti positiivista ollut, summasi uran ensimmäisen hattutemppunsa tehnyt Markus Nurmi ottelun päätyttyä.

Turun Palloseuran ottelut jatkuvat perjantaina Kouvolassa, kun KooKoo isännöi turkulaisia.