171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
2.10.2020

Ei pisteitä kauden avauksesta

Palloseura taipui kolmannessa erässä.

IMG_0021.JPG

Ässät-TPS 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)

Turun Palloseuran Liiga-kausi polkaistiin käyntiin perjantai-iltana Porin Isomäessä. Viime kauden viimeiseksi jäänyt kamppailu pelattiin Porissa 12. päivä maaliskuuta ilman yleisöä ja nyt sarja iskettiin käyntiin samassa paikassa. Perjantain ottelua ei pelattu tyhjille katsomoille ja sarja-avausta Porin Isomäessä oli todistamassa 2150 henkeä.

Pitkä harjoituskausi ja odotus oli ohi, kun kiekko tippui perjantai-iltana jäähän Porin pimenevässä syysillassa. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet hyvin ja se näkyi kovana vauhtina heti ensimmäisistä hetkistä lähtien. Ensimmäisessä erässä ei tarkan pelaamisen takia nähty ja kauden ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen erän ensimmäinen yhdeksän minuuttia oli ensimmäisen erän kaltaista tarkkaa pelaamista, mutta sitten alkoi tapahtua. Ajassa 29.03 Ässien Nick Merkley taklasi Henrik Larssonia päähän ulosajon arvoisesti. Samassa tilanteessa Juhani Jasulle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus väkivaltaisuudesta.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi tasavajaalla vain 25 sekuntia Merkleyn ulosajon jälkeen. Osumasta vastasi kotijoukkue Ässät. Palloseuralle jäi Jasun jäähyn umpeuduttua ylivoima-aikaa kolme minuuttia, mutta maaliverkko ei Linus Söderstömin takana heilunut. Toiselle erätauolle siirryttiin isäntien 1–0 -johdossa.

Kolmannessa erässä nähtiin yhteensä neljä täysosumaa. Maalinteon aloitti Ruslan Iskhakov ajassa 45.04. Venäläishyökkääjän maaliin esityön tekivät Topias Haapanen, sekä Johan Ivarsson. Tasatilanteessa edettiin vain hetki, sillä Palloseuran toinen venäläishyökkääjä Timur Ibragimov laukoi Palloseuran johtoon ajassa 51.28.

Mustavalkoisten johtoasema kesti aina ottelun viimeisille hetkille asti. Neljä minuuttia ennen summerin soittoa Ässien Atte Mäkinen onnistui kuitenkin iskemään kiekon Andrei Kareevin selän taakse. Maalista ehti kulua vain noin minuutti, kun kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus, josta Ässät onnistui tekemään maalin.

Palloseura ei onnistunut rakentamaan tarvittavaa kiriä kamppailun lopulla ja kolme minuuttia ennen ottelun loppua syntynyt rangaistuslaukausmaali jäi ottelun viimeiseksi. Loppulukemat Porin Isomäessä kirjattiin 3–2.

– Eka erä oli aika heikko meiltä, mutta sitten pääsimme mukaan peliin. Kolmannessa erässä pelasimme erittäin hyvin, mutta harmittavasti tilanne kääntyi kaverille. Ehkä harmittavin tapa aloittaa kausi, summasi puolustaja Ruben Rafkin ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat huomenna lauantaina Gatorade Centerissa, kun Rauman Lukko saapuu vieraaksi.