karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
5.3.2019

Ei matkamuistoja Hämeenlinnan illasta

”Kärsivällisempi joukkue voitti tämän pelin.”

43885859230_e29b1a476f_o.jpg

HPK-TPS 4–2 ( 0–0, 2–1, 2–1)

Välillä se Liigakin koettelee, mutta ei kuitenkaan hylkää. Juuri nyt Turun Palloseuran henkistä ja fyysistä sietämisen rajaa mitataan, koetellaan ja testataan. TPS kärsi Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan toisen peräkkäisen tappionsa, ailahtelevan esityksen päätteeksi.

Hämeenlinnan keväisen taiston avauserästä muodostui maaliton. Isännät siirtyivät tiistai-illassa 1–0-johtoon ottelun toisen erän kuudennella minuutilla.

TPS tuli kuitenkin tasoihin ajassa 26.49, kun lopulta Kaapo Kakko siunattiin maalintekijäksi. Siunausta edelsi erotuomarien oma-aloitteisesti suorittama videotarkastus sekä vielä tämän perään HPK:n määräämä haasto. Kakon maaliin syöttöpisteet leimasivat Oula Palve ja Simon Suoranta.

Valitettavasti HPK naulasi vielä erän loppuun 2–1-maalin, joka oli pelin luonteen huomioiden TPS:n kannalta turha nukahdus.

– Sitä toista maalia ei olisi pitänyt antaa siihen erän loppuun. Se oli huono asia, mietti TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen ottelun jälkeen.

– Aloitimme pelin hitaasti, mutta toisessa erässä paransimme tekemistämme, jatkoi Kaskinen.

Päätöserässä TPS nousi peliin mukaan myös tasoitusmaalin myötä. Tasoituksesta vastasi rannelaukauksellaan Patrick Bjorkstrand. Esitöillä uurastivat Markus Nurmi ja Elmeri Eronen.

Tähän loppuivat kuitenkin TPS:n ilonaiheet vieraskaukalossa. Ensin Jere Innala iski kotijoukkueen 3–2-johtoon ajassa 16.53 ja Markus Nenonen sinetöi turkulaisten tiistaituskan tyhjään TPS-maaliin.

– Tämäkin ilta antoi oppia meidän pelaamisesta ja tekemisestä. Pelillisesti puhuttuna meidän pitäisi pystyä pelaamaan esimerkiksi viivan kautta enemmän tilanteita hyökkäyspäässä. Tämän illan voitti kärsivällisempi joukkue, alleviivasi Kaskinen pisteen ottelun ratkaisulle.

Kun tiistai unohtuu, on aika kääntää katseet, ajatukset ja kaikki mahdolliset aistit keskiviikkoiltaan. Keskiviikkona koittaa se päivä, jota koko Turku on odottanut. TPS-kapteeni Lauri Korpikoski palaa kaukaloon pitkän poissaolon jälkeen Rauman Lukkoa vastaan.

Tiistaita tulee ja menee, mutta huominen keskiviikko jää ikuisesti turkulaisen jääkiekkoväen muistiin. Älä ole silloin se, joka jäi sohvalle.  Anna itsellesi elämys Gatorade Centerissä klo 18.30.

Suorin tie elämykseesi löytyy TÄÄLTÄ!