051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
9.3.2019

Ei kolmea ilman neljättä?

TPS haluaa voittoseinälle – ja kauden neljännen HIFK:n kaadon.

9.3artikkeli.png

Helsingin jäähallissa pelataan lauantai-iltana niin sanottu isojen poikien ja panosten peli. Jo pelkästään HIFK:n ja Turun Palloseuran kohtaaminen on käsite suomalaisessa urheilussa, mutta tässä lauantaissa kyse on vieläkin isommista asioista, runkosarjan lopullisista sijoituksista.

HIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, kun taas vastaavasti TPS:n kohdalla kyseinen luku on kolme. HIFK janoaa suoraa pudotuspelipaikkaa, kun taas TPS:n mielessä on runkosarjan kakkossija ja luonnollisesti myös kotietu pudotuspeleihin.

TPS on vienyt nimiinsä joukkueiden kaikki tämän kauden kolme aiempaa kohtaamista.

– Väkisin ei saa pakottaa, mutta mahdollisuuden ja positiivisuuden kautta lähdetään vääntämään voittojen tielle, painottaa TPS-hyökkääjä Simon Suoranta lauantai-illan mustavalkoisia asetelmia.

– Tarvitaan terävyyttä ja päättäväisyyttä hyökkäyspäässä sekä vastaavasti viisikkona täytyy pystyä puolustamaan tiiviimmin. Meillä on kyllä riittävästi taitoa ratkaista pelejä, Suoranta jatkaa.

TPS:n kokoonpano on elänyt edellisen Lukko-pelin jälkeen. Suurimpana muutoksena on puolustaja Ilkka Heikkisen puuttuminen miesvahvuudesta. Heikkistä odotetaan takaisin kokoonpanoon Day-To-Day -statuksella.

Elias Karvonen korvaa kymppitilin täyttymistään yhden ottelun pelikiellolla sovittavan Jonne Virtasen nelosketjussa. Myös Oskari Siiki nousee uutena miehenä kokoonpanoon Helsingin valoihin.

– Varmasti on tunteet pinnassa tässä ottelussa. HIFK:ta vastaan olemme vääntäneet aina kovaa. Kamppailupeli ja fyysisyys odottavat illassa ja sillä mennään eteenpäin, painottaa Suoranta.

HIFK-TPS käynnistyy lauantai-illassa klo 17.