051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
14.2.2020

Ässät vei pisteet

Turun Palloseuran ja Porin Ässien back-to-back -otteluiden ensimmäinen näytös kirjattiin porilaisille.

49535156852_9f99407290_k.jpg

TPS-Ässät 3–5 (0–1, 0–2, 3–2)

Turun Palloseuran viikon mittainen tauko otteluista saatiin päätökseen perjantai-iltana Gatorade Centerissä. Porin Ässät luisteli vieraaksi viikonlopun ensimmäiseen back-to-back -otteluun. Asetelmat iltaan lähdettäessä olivat erittäin kutkuttavat, sillä joukkueet olivat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. Patapaidat pitivät hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa ja ennen ottelua eroa turkulaisiin oli kuusi pistettä.

Porin Ässät sai otteluun salama-alun, kun Mikko Salmio vei vierailijat johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Maalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän, eikä tekopaikoilla mässäilty. Tasaisen ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ei enempää maaleja nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 0–1.

Vierasjoukkue onnistui toisen erän alussa iskemään jälleen maalin. Ensimmäisestä erästä poiketen osuma syntyi kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin. Palloseuralle tuomittiin erässä kahdeksan minuuttia rangaistuksia, mutta alivoima ei antautunut kertaakaan. Erikoistilanteet eivät näkyneetkään tulostaululla maalien muodossa, ja siitä on kiittäminen TPS-maalivahti Erik Källgreniä.

Palloseuran tolppien välissä urakoinut ruotsalaismaalivahti ehti toisessa erässä kiekon tielle 16 kertaa. Ässien kovasta painostuksesta huolimatta erän alun osuman jälkeen kiekko kaivettiin vain kerran Källgrenin vartioimasta maalista. Toiselle erätauolle siirryttiin patapaitojen 0–3 -johdossa.

Kolmas erä erosi aikaisemmista siinä suhteessa, ettei viimeisen 20 minuuttisen aikana tuomittu yhtään rangaistusta. Ylivoimamaaleja ei siis nähty, mutta verkko heilui siitä huolimatta viidesti. Maalinteon ja TPS:n kirin aloitti Olli Valtola ajassa 49.20 kauden ensimmäisellä täysosumallaan.

Valtolan maalista ei ehtinyt kulua kuin noin kolme minuuttia ja Palloseura oli tullut maalin päähän. Juuso Pärssinen iski kauden toisellaan TPS:n mukaan peliin ja pakotti vierasjoukkueen turvautumaan aikalisään. Lukemissa 2–3 edettiin aina erän viimeisille minuuteille asti, kunnes oli Ässien vuoro heiluttaa verkkoa.

TPS haki tasoitusta ilman maalivahtia ja Ässien Atte Mäkinen onnistui iskemään kiekon tyhjään maaliin noin minuutti ennen loppua. Näytti siltä, että Mäkisen osuma sinetöi koko ottelun, mutta maalin makuun päässyt Juuso Pärssinen toi Palloseuran toistamiseen yhden osuman päähän. Pärssisen maali syntyi vain 15 sekuntia vierasjoukkueen neljännen jälkeen.

Turkulaisten kiri sai uutta puhtia kolmannesta osumasta, mutta auttamattomasti kello kului kohti loppuaan. Mustavalkoiset hakivat vimmatusti tasoitusta, mutta kiekkoa ei enää neljättä kertaa Danil Tarasovin selän taakse saatu. Kamppailun lopullinen ratkaisu syntyi yhdeksän sekuntia ennen summerin soittoa. Ässien Aleksi Rekonen puttasi kiekon toistamiseen tyhjään maaliin ja kolme pistettä lähti Poriin.

– Rangaistukset vähän sotkivat omaa peliämme, emmekä päässeet hyville tekopaikoille. Loppua kohden saimme tilaisuuksia ja pystyimme iskemään tärkeät kavennukset. Huomenna jatketaan tämän illan viimeisten hetkien otteita ja pysytellään pois rangaistusaitiosta. Huomenna pitää olla alusta asti hereillä, summasi kapteeni Lauri Korpikoski kamppailun päätyttyä.

TPS ja Ässät kohtaavat uudelleen heti huomenna lauantaina Porin Isomäessä!