181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
28.12.2019

Ambri-Piotta nollasi Palloseuran

TPS ei onnistunut maalinteossa vahvasta painostuksesta huolimatta.

0021691.jpg

Ambri-Piotta-TPS 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Turun Palloseuran toinen ottelu Spengler Cupissa pelattiin lauantai-iltapäivänä Vaillant Arenalla Davosissa. Turkulaiset saivat vastaansa sveitsiläisen HC Ambri-Piottan. Ottelu oli molemmille joukkueille turnauksen toinen, sillä kumpikin ryhmä kaatoi ensimmäisissä otteluissaan KHL-seura Salavat Ufan.

TPS luisteli ensimmäiseen erään vahvalla otteella, vaikka Vaillant Arenan rakenteissa kaikui vahvasti sveitsiläisten kannatuslaulut. Ensimmäisen 20. minuuttisen painopiste oli selvästi Ambri-Piottan maalivahdin Ludovic Waeberin vartioimassa päädyssä. Kovasta painostuksesta huolimatta turkulaiset eivät onnistuneet maalinteossa ja erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä Ambri-Piotta ammensi yleisön tukea ja ilmoittautui mukaan kamppailuun. Ottelun puolivälin lähestyessä sveitsiläiset olivat päässeet ensimmäistä erää paremmille paikoille, mutta ilman tulosta. Palloseuran kovasta painostuksesta ja hallinnasta huolimatta Ambri-Piotta iski ottelun ensimmäisen maalin.

Ajassa 28.59 Brian Flynn pääsi nostamaan sveitsiläiset johtoon. Täysosuma syntyi Palloseuran ylivoiman aikana. Kanadalaishyökkääjän maalin jälkeen TPS oli pakotettu rikkomaan ja Ambri-Piotta pääsi pyörittämään ylivoimaa. Zach Budishin rangaistuksen aikana sveitsiläiset eivät onnistuneet maalinteossa, mutta erikoistilanteen umpeuduttua kiekkoa kaivettiin toistamiseen Julius Pohjanoksan selän takaa. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty ja pukusuojiin siirryttiin lukemissa 2–0.

Kolmannessa erässä Palloseuralle siunaantui etsikkoaika Mikael Pyyhtiän röyhkeän nousun jälkeen. Nuori hyökkääjä murtautui tekopaikkaan ja pakotti Ambri-Piottan pelaajan turvautumaan korkeaan mailaan. TPS pääsi neljän minuutin ylivoimalle ja lähti hakemaan tärkeää kavennusmaalia.

Neljän minuutin ylivoima ei tuottanut tulosta hyvistä tekopaikoista huolimatta. Ambri-Piottan maalilla Ludovic Waeber toimi viimeisenä lukkona ja piti huolen, että turkulaiset eivät onnistuneet ottelussa maalinteossa. Sveitsiläiset onnistuivat ottelun lopulla vielä kaunistelemaan lukemat tyhjään maaliin. Päätössummerin soidessa loppulukemiksi kirjattiin 3–0.

– Jos et itse tee, niin kaveri kyllä rankaisee ja nyt sattui vielä tulemaan ikävään paikkaan alivoimalla. Isossa kuvassa hyvä peli ja meillä oli riittävästi maalipaikkoja. Pitäisi vain saada lisää tehokkuutta, mutta kyllä vastustajan maalivahti pelasi erinomaisen pelin, tuumaili päävalmentaja Marko Virtanen ottelun päätyttyä.

TPS:n kamppailut jatkuvat huomenna sunnuntaina puolivälierän merkeissä. Turkulaisten vastustaja selviää lauantai-iltana pelattavan Kanada-Davos-ottelun jälkeen.