231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
17.1.2020

A-nuorten ottelussa tehdään historiaa

Vasta 15-vuotias Juraj Slafkovsky debytoi tänään TPS:n A-junioreissa!

49169669463_e3bc130b25_k.jpg

Turun Palloseuran A-nuoret kohtaavat tänään Gatorade Centerissä JYPin. Kamppailu on vuodenvaihteen jälkeen alkaneen ylemmän jatkosarjan kuudes ottelu. TPS lähtee metsästämään ottelusta tärkeitä pisteitä ja kuromaan kuuden pisteen päässä olevaa Porin Ässiä. Patapaidat ovat tällä hetkellä kiinni viimeisessä suorassa puolivälieräpaikassa.

TPS:n nuoret kohtasivat jyväskyläläiset viimeksi tammikuun 4. päivä. Kamppailu oli ylemmän jatkosarjan toinen ja ottelun voittajaa jouduttiin hakemaan pitkän kaavan kautta. Varsinainen peliaika päättyi numeroissa 1–1 ja voittomaalikilpailun jälkeen jyväskyläläiset onnistuivat nappaamaan lisäpisteen.

Illan ottelussa Palloseuran kokoonpanossa nähdään mielenkiintoinen nimi. B-junioreissa kovaa jälkeä tehnyt slovakialaisnuorukainen Juraj Slafkovsky debytoi tänään A-junioreissa ja tekee samalla historiaa. Nuori hyökkääjä on syntynyt vuonna 2004 ja on ensimmäinen kyseisen ikäluokan pelaaja Nuorten SM-Liigassa.

Vuonna 2022 varattavaksi pelaajaksi tuleva Slafkovsky on ollut todella otettu mahdollisuudesta ja kiitollinen koko Turun palloseuran organisaatiolle huolenpidosta. 15-vuotias nuorukainen odottaa innolla ensimmäistä kamppailua alle 20-vuotiaiden sarjassa.

– Tämä on minulle todella iso mahdollisuus ja olen erittäin kiitollinen siitä! Koko seura on tukenut ja auttanut minua asioissa niin jäällä, kuin sen ulkopuolellakin, kiitteli nuori slovakkipelaaja koko TPS:n organisaatiota.

Tälle kaudella Slafkovsky löysi paikkansa Suomen Turusta ja B-junioreissa on syntynyt nyt 31 ottelussa 43 tehopistettä. Ennen Suomeen tuloaan nuori hyökkääjä aloitteli ammattilaisuraansa Tšekin ja Itävallan juniorisarjoissa. Slafkovsky oli viime kaudella osa Itävallassa sijaitsevaa Red Bull Hockey Academya.

– Olen todella innoissani, että pääsen tänään näyttämään osaamistani. Tänään pitää pelata parhaalla mahdollisella tavalla, tuumaili slovakialaisnuorukainen ennen illan kamppailua.

TPS kohtaa JYPin A-Nuorten SM-Liigan ottelussa tänään kello 18.30 Gatorade Centerissä.